Evelien Huberts - Romeo
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Evelien Huberts - Romeo NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Evelien Huberts: “Supergaaf dat ik van Watoeshi en Il Divo mag leren”

Algemeen

Amazone Evelien Huberts trok afgelopen zondag met twee paarden naar Tolbert om daar in de Grand Prix U25 te starten. Met Cristall’s Il Divo maakte ze haar U25-debuut, met een mooie score van 64%. Met Watoeshi reed ze haar tweede score om internationaal te kunnen starten (66,2%).

Advertisement

“Supertevreden”

Evelien Huberts vertelt: “Ik ben helemaal tevreden! Van tevoren had ik doelen gesteld en die heb ik allebei gehaald. Met Il Divo wilde ik de proef goed uitrijden en een winstpunt halen. En met Watoeshi wilde ik boven de 65% halen, mijn tweede score om internationaal te kunnen starten. Ik was twee keer superblij toen ik de ring uitkwam!”

“Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes. Watoeshi had wat spanning bij het aanspringen in galop en in de uitgestrekte galop werd ie net iets te blij. Met Il Divo mochten de wissels wel beter, dus daarop ga ik nog wat oefenen. We hadden ook een foutje in de draf, dat was wel jammer.”

“Leerzaam”

“Watoeshi is het paard van mijn zusje Carlijn Huberts, die Grand Prix met hem rijdt. Carlijn zit aan het einde van haar studie diergeneeskunde en heeft het heel druk. Ik heb Watoeshi deels overgenomen om te trainen. We hebben samen een schema, van wie hem wanneer rijdt. Voor mij is het superleerzaam om hem te rijden, daar ben ik heel dankbaar voor.”

“Il Divo is in eigendom van Rienke en Guus van de Ven. Rienke reed altijd Grand Prix met hem, maar zij raakte geblesseerd. Ze leste bij mijn vader Tonnie en vroeg hem of ik Il Divo niet kon overnemen. Ik rijd hem nu dus al een poosje, we zien wel hoe het verder loopt. Ook van Il Divo kan ik heel veel leren!”

“Ervaring opdoen en plezier hebben”

“Ik wil vooral nog heel veel leren en ervaring opdoen. Zo’n U25-proef moet je toch een paar keer rijden voor het helemaal goed gaat. Thuis trainen vind ik heel leuk, dus dat doe ik veel. Met Watoeshi wil ik graag internationaal gaan starten, nu de scores daarvoor binnen zijn. Ik denk dat ik ook wel mee ga doen aan observatiewedstrijden, gewoon omdat dat hele mooie wedstrijden zijn. Il Divo wil ik ook graag internationaal starten, maar die scores moet ik dus nog bij elkaar rijden. Maar het belangrijkste is plezier hebben in het rijden, en dat heb ik zeker en vast!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots