Merel Blom
© DigiShots
Merel Blom © DigiShots DigiShots

Merel Blom: “Geen zorgen, ik kom niet zonder paard te zitten”

Algemeen

Merel Blom ziet opnieuw een topper uit haar stallen vertrekken. Nadat ze haar topper Ceda N.O.P. met pensioen liet gaan, verlieten zowel The Quizmaster als Crossborder Radar Love N.O.P haar stallen. Deze week liet Blom weten dat nu ook Denim, naar eigen zeggen een van haar favorietjes, vertrekt. Denim gaat naar Amerika om daar zijn sportcarrière verder te zetten.

Advertisement

“Denim zien we terug op topwedstrijden”

Merel Blom vertelt: “Om eerlijk te zijn, ik ben er wel wat verdrietig over. De kans is klein dat je op een paar weken tijd drie van je paarden ziet vertrekken, dus het is best een bijzondere situatie. Ik had Denim graag zelf verder doorgereden, hij heeft alle kwaliteiten om op topniveau te lopen. Ik verwacht dus zeker nog van hem te horen: hij gaat naar de Amerikaan Philip Dutton, die ook op Olympisch niveau rijdt. Denim komt vast nog terug naar Europa voor de topwedstrijden.”

“Kennelijk leid ik paarden goed op”

“Het is wel gaaf natuurlijk, dat ik dit soort handel kan doen. Het zijn echt de betere paarden die verkocht worden naar goede landen. Dat wij dit als Nederlanders doen, is geweldig. Natuurlijk wil ik zelf ook op topniveau rijden. Maar kennelijk kan ik paarden dusdanig goed opleiden, dat ze verkocht worden naar absolute topruiters. The Quizmaster en Denim konden nog geen parcours lopen toen ze bij mij kwamen.”

“Passende klant? Verkocht!”

“Topsport is geweldig, maar dankzij de handel is er ook ruimte voor. Vroeger sloeg de balans iets vaker door naar topsport, nu is alles wat ik rij te koop. Komt de passende klant voorbij, wordt het paard verkocht.”

“Zoveel plezier in opleiden van jonkies”

“Ik probeer nu om heel veel paarden op te leiden, zodat ik zelf ook goede paarden heb voor de topsport. Het is best spannend om die hoop jonkies op stal te zien staan, maar ik heb nog steeds zeven paarden voor internationale wedstrijden. Daar komen er zeker nog bij! Ik heb gewoon ook zoveel plezier aan het opleiden van jonge paarden. Dit seizoen is het misschien even een stapje terug, vorig jaar had ik vier viersterrenpaarden, dit jaar niet. Maar geen zorgen, mijn stallen zijn dus niet leeg!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots