Afbeelding

Lori Ann Thwing: “Ik streef ernaar de unieke schoonheid van de paarden vast te leggen”

Algemeen

Als Amerikaanse fotografe geniet Lori Ann Thwing al van veel bekendheid in haar thuisland, haar afbeeldingen zijn geliefd bij veel eigenaren en liefhebbers van Friese paarden. Toen de fotografe onlangs een van haar foto’s terugzag in het magazine magazine Horse Illustrated, was ze wel héél verrast en vereerd. “Als klein meisje had ik al een abonnement op ‘Horse Illustrated’ en nu, vele jaren later, zie ik een van mijn foto’s van een Fries paard terug in mijn lijfblad!”, vertelt ze aan Phryso.com.

Advertisement

Hart gestolen

De fotografe is nu elke jaar bezig met fotograferen. Bloemen, planten, dieren en vooral Friese paarden. “Het is vanwege de Friese paarden dat ik ben ik gaan fotograferen’, vertelt ze. ‘Ik ben van jongs af aan geïntrigeerd door jullie prachtige ras: hun uitstraling en schoonheid zijn amazing.”

Herinnering

Haar voorliefde voor Friese paarden begon toen Thwing bij Bob Deboer gingen week als vrijwilliger, waar ze zich bezighield met de veulens. “Ze groeiden zo snel en ik wilde graag een herinnering van hoe ze waren als jonkie. Ik bracht uren in de wei door om foto’s te maken. Ik houd er nog steeds enorm van om met veulens te werken; momenteel doe ik dat bij Lori Brock of Majestic Friesians. Zo heb ik in de loop der jaren wel met meer dan honderd veulens gewerkt sinds 2010. Ik hou van die baby’s!”

Droom

Foto’s van Lori werden al gepubliceerd in bijvoorbeeld Simply Pets en The Friesian Magazine. “Dit jaar kwam een droom van mij uit toen een foto van mij op de cover van Friesian Magazine prijkte. Ik was ook de fotograaf op de keuring in Michigan en was gevraagd voor die van Kansas en Michigan in 2020. Die werden helaas gecanceld vanwege corona, maar ik kijk uit naar toekomstige keuringen.” Voor degenen onder u bij wie Lori’s naam een lichtje doet branden: een van haar foto’s is te vinden in het KFPS-boek “Beoordelen van het Friese Paard.”

Redactieteam

Naast fotograferen schrijft Lori ook regelmatig voor The Friesian Magazine. Twee van die artikelen gaan over het fotograferen van Friese paarden de te koop worden aangeboden. “Mijn foto’s zijn te vinden op de FHANA-website en ik heb de afgelopen vier jaar ook foto’s in de FHANA-kalender gehad. Voor FHANA zit ik overigens ook in het redactieteam.”

Verlanglijstje

De afgelopen jaren had ze vele goedgekeurde hengsten op de foto gezet, zoals Mintse, Sape, Norbert, Bene, Wolfert, Djoerd, Sjouke en Uldrik (foto’s boven). Op keuringen en shows fotografeerde ze Tonjes, Sipke, Doaitsen, Fridse, Tjaarda, Julius, Date, Meinte, Hessel en Alert. De recent naar de VS vertrokken Tsjalle en Thorben staan op haar verlanglijstje.

Geluk

“Ik streef ernaar de unieke schoonheid van de paarden vast te leggen”, verklaart de fotografe. ‘In plaats van dat de paarden opgejaagd worden, wil ik graag dat ze zich laten zien zoals ze van nature zijn en bewegen. Ik neem graag de tijd voor ze en leg de momenten van onverwachte schoonheid vast. Ik droom ervan om ooit een eigen Fries Paard te hebben en de Hengstenkeuring in Leeuwarden bij te wonen.” Lori besluit: ‘Ik hou van dit ras en heb zoveel geluk dat ik foto’s van ze mag maken om de wereld te laten zien wat ik zie.”

Bekijk hier de website van Lori.  

Bron: Phryso

Foto: Lori Ann Thwing