Afbeelding
Imadia Fotografiee

Merel Blom na afscheid nóg een top paard: “Ik ben ooit gestart met jonge paarden en die doorstart gaan we nu gewoon weer maken!”

Sport

In korte tijd moet het derde top paard van Merel Blom, Crossborder Radar Love N.O.P., haar stal verlaten. De negenjarige ruin gaat terug naar zijn eigenaren, de familie van Houten, om mee te gaan rijden met de Junioren. 

Advertisement

Jammer voor carrière

Merel Blom vertelt over het derde afscheid op rij: “Het is zoals het is. Ik zal het er even mee moeten doen. In zo’n korte tijd zijn er drie top paarden weggegaan. Ceda N.O.P., Radar Love N.O.P en The Quizmaster, dus dat is absoluut heel jammer voor mijn carrière momenteel. Ik heb een hoop jonge paarden op stal staan en daar zal ik me weer mee moeten melden en mee moeten bewijzen. Er staat voldoende toekomst op stal. Er zitten echt paarden bij waar ik goede verwachtingen van heb. Dat dit nu sportief voor mij een stap terug is, kan iedereen zelf goed bedenken. Dat Radar Love onze stallen verlaat, is iets wat ik absoluut respecteer en steun, maar het is wel erg jammer.”

Zelf opgeleid

Ze vervolgt: “Ik heb hem als vierjarige aangekocht en zelf opgeleid. Hij komt uit mijn stal. Ik hoop dus ook echt wel dat hij het heel erg goed gaat doen en dat ze er veel plezier van zullen krijgen. Dat is dan natuurlijk ook super reclame voor onze stal. We hebben samen twee keer meegedaan aan het WK Jonge Paarden in Le Lion d’Angers. Als achtjarige liep hij meteen succesvol in de prijzen in de 4* wedstrijden. En Boekelo hebben we natuurlijk zilver behaald met het Nederlands Kampioenschap, dus dat is allemaal prachtig geweest.”

Jonge paarden

Merel vertelt verder over haar toekomstplannen: “Ik vind het ontzettend jammer, maar hierbij heb ik wel meteen een voorbeeldrol. Ook als topruiter kan het namelijk zo zijn dat je niet altijd beschikt over top paarden. Het antwoord is dat je het zelf in de hand hebt. Ik moet gewoon weer aan de gang. Ik zit nu zelf op de vier-, vijf-, en zesjarigen. Ik heb nog steeds wel een paar paarden staan voor internationale wedstrijden, dus het is niet dat ik alleen jonge paarden heb staan nu. Maar ja, ik kan gaan zitten mokken en verdrietig zijn, omdat het in een paar maanden tijd helemaal de andere kant is opgevallen, maar ik kan beter weer als de donder aan het rijden gaan en die paarden opleiden zoals ik altijd heb gedaan.”

Top bereiken

“Ik ben überhaupt ooit gestart met jonge paarden en die doorstart gaan we nu gewoon weer maken. Je kunt gaan zitten kijken naar hoe het was, maar je kunt beter gewoon rijden en het gaan regelen! Ik heb het zelf in de hand, zelf de paarden staan en zelf de accommodatie dus we gaan er weer voor. Dit soort dingen gebeuren gewoon in je sportcarrière. Ik ga nu mijn uiterste best doen om nog wat in de top te mogen gaan betekenen met de paarden die er nu zijn en die nog gaan komen”, sluit Merel af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.