Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Pony uit lijden verlost en paarden in beslag genomen

Algemeen

Afgelopen maandag kreeg de politie uit Heerhugowaard een melding binnen dat er een pony in nood was. Ter plaatse bleek de pony er zo ernstig aan toe te zijn, dat de opgeroepen dierenarts alleen nog maar het besluit kon nemen, de pony te euthanaseren .

Advertisement

Pony ernstig gewond

Bij aankomst bleek de pony ernstig gewond. Hierdoor kon hij niet meer goed op zijn benen blijven staan. Er waren al enige tijd zorgen over de paarden. De leefomstandigheden van de paarden waren dusdanig, dat de dierenbescherming al vaker is geweest. Toen werd er door de politie een proces verbaal opgemaakt en een sanctie uitgeschreven.

Kleine paddocks

De paarden stonden in kleine paddocks. Deze werden niet schoon gemaakt, waardoor ze in hun eigen mest stonden. Ook liepen de paddocks regelmatig onderwater en werd het een grote modderpoel.

In maart ook al veel ophef

In maart was er nog veel ophef over deze situatie op de facebook pagina : Je bent er ien uit Langedijk als......  Omdat de eigenaar steeds beterschap beloofde, werd er verder nog niks gedaan.

Echter was de situatie nu zo zorgelijk dat de overige drie paarden in beslag zijn genomen. De eigenaar wordt nog verhoord.

Bron: NH Nieuws