Yorick Wormgoor met welshponyhengst Amitys Ocean King
Yorick Wormgoor met welshponyhengst Amitys Ocean King

Fotografe Laura Dijkslag: “Ik ga voor magie in de foto”

Algemeen

Na een hele tijd alleen voor zichzelf gefotografeerd te hebben, maakte Laura Dijkslag drie jaar terug de keuze om haar eigen bedrijf te beginnen. Ondertussen heeft ze al vele paarden op de foto mogen zetten en laat ze vanachter de camera haar grootste dromen werkelijkheid worden.

Advertisement

Concours

“Ik heb al heel lang een camera, maar in het begin was het vooral een beetje fotograferen op concours”, steekt Dijkslag lachend van wal. “Sinds drie jaar ben ik bezig met serieus fotograferen en sinds de coronaperiode is het alleen maar meer geworden”.


Dito Cujo van Carolina Duarte 

Creativiteit

Dijkslag is blij dat ze een manier gevonden heeft om haar creativiteit te kunnen uiten. “Ik ben van mezelf altijd best wel creatief én gek op dieren geweest. Vroeger tekende ik veel paarden wat uiteindelijk is uitgegroeid tot het fotograferen”, legt ze uit. “Tijdens het fotograferen probeer ik iets bijzonders te maken, een beetje magie in de foto”.

Mysterieus

In de afgelopen drie jaar heeft ze steeds meer haar eigen stijl ontwikkeld. “Ik zou mijn foto’s het beste omschrijven als sprookjesachtig en mysterieus. De uitstraling is meestal zacht, al hangt het natuurlijk ook van de eisen af. Als ik shoot voor mijn portfolio ga ik altijd voor iets aparts, maar ook strakkere verkoopfoto’s kan je bij mij terecht”.


Alizee Froment met Sultan 

Buitenland

“Het is een droom die uitkomt, een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik echt geboekt zou worden, terwijl ik tegenwoordig echt voor droomshoots geboekt word. Voor nu zou ik het wel leuk vinden om naar het buitenland te gaan om traditionele paarden met ruiters vast te leggen. In combinatie met de omgeving in het gebied hoop ik het perfecte totaalplaatje te kunnen schieten”, sluit ze gedreven af. 

Volg Laura Dijkslag ook op Instagram

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Laura Dijkslag

Alizee Froment met Sultan
Dito Cujo van Carolina Duarte