Afbeelding

Kirsten Kampman: “Pien zet zich altijd voor de volle 100% in”

Algemeen

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Kirsten Kampman en haar 21-jarige verzorgpaard Pien. Ondanks dat de fjordmerrie niet meer de jongste is, heeft de combinatie flink de smaak te pakken. Onlangs reden ze succesvol hun eerste recreatieve springwedstrijd en ook de startpas ligt al in het verschiet. 

Advertisement

Vertrouwen

“Ik mag alles doen met Pien, het voelt een beetje alsof ze mijn eigen paard is”, steekt Kampman vrolijk van wal. “Bij de eerste kennismaking voelde het gelijk vertrouwd en hadden we gelijk een klik. De afgelopen twee jaar is het vertrouwen nog meer gegroeid en zijn we heel veelzijdig bezig”.

Trainen

De combinatie is hard aan het trainen om binnenkort hun debuut tussen de paarden te maken. “We zijn bezig met oefenproefjes en we rijden af en toe wat crossjes”, vervolgt de amazone. “Als ik met haar train merk ik helemaal niks van haar leeftijd en van mijn omgeving hoor ik ook dat niemand haar zo oud zou schatten. Pien loopt erbij alsof ze pas acht is, het springen vindt ze bijvoorbeeld geweldig en doet ze ook heel goed. Ze verbaast iedereen met hoe goed ze bepaalde dingen nog kan, dat is wel heel erg leuk. Haar beste kwaliteit is dat ze super betrouwbaar, werkwillig en fanatiek is. Het is zeker niet de makkelijkste, maar ze is altijd te vertrouwen en vindt alles leuk om te doen. Ze zet zich altijd voor de volle honderd procent in”.


Pittig parcours

Na een ongeluk jaren terug bouwde Kampman lichte springangst op, waar ze samen met Pien vanaf probeert te komen. “Afgelopen weekend hebben we meegedaan met een recreanten-wedstrijd in zowel de dressuur als in het springen. Er stond een pittig parcours, maar door het vertrouwen van Pien konden we goed de baan door komen. Iedereen langs de kant was onder de indruk van hoe goed zo’n 21-jarige Fjord kon springen”, grinnikt ze. “Dat was heel leuk en daar heb ik heel veel plezier uit gehaald”.

Wedstrijden

“Ik zou graag een startkaart aan willen vragen om in de B-dressuur te kunnen starten. Verder wil ik heel veel plezier maken, zolang ze fit blijft blijven we doen waar we mee bezig zijn. Hopelijk kunnen we nog heel lang verder gaan op deze manier”, sluit ze af. 

Kirsten Kampan heeft ook een YouTube-kanaal voor Pien en haar eigen shetlander Luna. Klik hier om het kanaal te bekijken

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: KD fotografie/ Privébezit Kirsten Kampman

Afbeelding