Schaduw
© DigiShots
Schaduw © DigiShots DigiShots

NOC*NSF vraagt om verruiming coronaregels voor amateursport

Algemeen

Vrijdagavond maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat sportaccommodaties voorlopig om 17.00 uur moeten sluiten. Sportkoepel NOC*NSF heeft het demissionaire kabinet opgeroepen de Nederlandse amateursport tot 20.00 uur open te houden. 

Advertisement

Overdag sporten onmogelijk voor velen

In het zogeheten ‘position paper’ staat dat NOC*NSF van mening is dat werk of school het voor velen onmogelijk maakt om overdag te sporten. ‘’Miljoenen Nederlanders komen door die coronamaatregel stil te staan’’, zegt NOC*NSF. De sportkoepel vraagt daarom om sport onder de essentiële sector te laten vallen. NOC*NSF wordt hierbij gesteund door de gezamenlijke nationale sportbonden, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS). 

‘’Zij kunnen een veilige setting bieden’’

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF: ‘’Uit cijfers van het RIVM blijkt dat besmettingen slechts zeer beperkt plaatsvinden binnen de sport. Alle sportverenigingen en ondernemende sportaanbieders hebben de afgelopen anderhalf jaar laten zien dat zij een veilige setting kunnen bieden. Daar is fors in geïnvesteerd, we werken met strikte protocollen.’’

Betere maatregelen

‘’We realiseren ons dat het pakket aan maatregelen een optelsom is waarbij het aantal ontmoetingen beperkt moet worden, maar wij denken dat hiervoor betere maatregelen zijn’’, sluit Van den Tweel af. 

Bron: NOS