Algemeen

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:13

NOC*NSF en KNHS pleiten voor versoepelingen sportaccommodaties

NOC*NSF steunt de oproep van onder andere burgemeesters om, ondanks de coronamaatregelen, meer lokale beweging mogelijk te maken. Zij verwachten dat versoepelingen voor sportbeoefening bijdraagt aan een betere handhaving van de coronaregels. Ze hebben dan ook liever dat terrassen en sportaccommodaties gecontroleerd open gaan, dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden. Daarnaast heeft de KNHS een open brief verstuurd aan het ministerie van VWS waarin ze vragen om het verbod op wedstrijden in de paardensport per 21 april op te heffen. De brief is aanvullend op de landelijke campagne van NOC*NSF en alle aangesloten sportbonden (waaronder de KNHS) om de sport weer open te stellen.

Persconferentie

Dinsdag 13 april is er wederom een persconferentie, waar aangekondigd wordt welke versoepelingen er de komende maanden aan komen. Wat dat voor de sport betekent is nu nog niet helemaal duidelijk. Daarom laat NOC*NSF en zijn sportbonden het kabinet in een verklaring namens de sport weten dat juist ook de sport een bijdrage kan en wil leveren aan het '˜veilig in beweging brengen van Nederland'. Sportclubs faciliteren namelijk veilig bewegen en verantwoord ontmoeten. NOC*NSF vraagt dus meer sportmogelijkheden toe te staan. Uitbreiding van de mogelijkheden om te sporten helpt bij een betere naleving van de noodzakelijke individuele corona-gedragsregels en maakt een betere handhaving van de regels in de nu overvolle natuurgebieden, parken en andere buitenruimtes mogelijk. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Laat de leeftijdsgrens van 26 jaar vallen voor het onderling sporten en open zo snel mogelijk de binnensport accommodaties. Hierdoor zal de grote bewegingsachterstand onder vrijwel alle leeftijdsgroepen niet verder oplopen. Daarnaast geeft het alle Nederlanders de kans om weer een mentale uitlaatklep te vinden."

KNHS

Vanwege het zeer geringe besmettingsgevaar en het grote sportieve- en financiële belang van wedstrijden in de paardensport, verzoekt de KNHS het ministerie van VWS om vanaf 21 april wedstrijden in de buitenlucht in de paardensport weer toe te staan. Paardensport is geen contact- of teamsport en er wordt altijd minimaal en vaak veel meer dan 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden. Daarnaast wordt de sport beoefend in zeer grote, goed geventileerde ruimtes en vanaf april gebeurd het voornamelijk buiten. De kans op besmettingen binnen de paardensport is zeer klein, terwijl de overheidsmaatregelen de paardensport bijzonder hard raken. Lees de brief van de KNHS aan het ministerie van VWS hier.   Bron: KNHS Foto: Remco Veurink [adrotate banner="1095"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties