Afbeelding

Sexy hunks uit de kleren voor het goede doel

Algemeen

Steigerende paarden, gespierde bovenlichamen en zwoele blikken kijken recht in de camera. Dat zijn de hunks en paarden van de Horse and Hunk kalender 2022. Ze poseren met hun sixpacks op paarden voor het goede doel.

Advertisement

Knap en gespierd

Knap en gespierd, dat zijn de twaalf uitverkoren mannen op de Horse and Hunk kalender 2022 absoluut. Tel daar nog maar even een flinke dosis lef bij op, want op de foto gaan met een paard van gemiddeld 600 kilo is niet niks. “Wij kregen de opmerking van onze fans dat ze graag een extra stoere hunk op de kalender willen hebben. Daar hebben we gehoor aangegeven, we hebben dit jaar een hunk met tatoeages en een viking uiterlijk erop. Hij valt goed in de smaak bij de fans”,  vertelt Fianne Imminga, ondernemer van de Horse and Hunk kalender. “Afgelopen jaar was het wel extra lastig om goede hunks te vinden. Toen wij gingen shooten, waren de sportscholen heel lang dicht geweest. Dus veel modellen die wij vroegen, waren niet in vorm. Gelukkig hebben we mooie hunks gevonden.”


Bekende sixpacks op de kalender

Een aantal bekende hunks staan er ook op de kalender. Op de cover kijkt hunk Tjardo Vollema je vol verlangen aan. Hij won in 2021 met recht de titel van de ‘Mooiste man van Nederland’. Ook zie je het afgetrainde lichaam van SBS6 verslaggever Marius Looijmans op de kalender.

Doe iets goeds!

De twaalf knappe mannen zetten zich belangeloos in voor het goede doel Brooke Hospital for Animals. Deze stichting zet zich in om paarden en ezels gratis medische hulp te geven in landen zoals Egypte en Pakistan. Die hulp is hard nodig want als het dier niet kan werken door bijvoorbeeld een wond, dan heeft het gezin ook geen inkomsten. De stichting zorgt dat het dier weer aan het werk kan en geeft voorlichting hoe de eigenaar het beste met zijn dier kan omgaan.

Meer mannen

De Horse and Hunk kalender is alweer dertien jaar geleden tot stand gekomen toen Fianne Imminga in het laatste jaar van de opleiding Hippische Bedrijfskunde een studentcompany moest oprichten. Met een aantal medestudenten bedacht ze toen de Horse and Hunk kalender. Zij vond dat er veel kalenders zijn met mooie vrouwen erop maar er zijn maar weinig kalenders met mooie mannen erop. Tijd voor verandering! “We deden een oproep voor knappe mannen en het liefst ook nog knappe mannen die kunnen paardrijden. We kregen meer dan 300 aanmeldingen. Gelukkig waren er genoeg vriendinnen die graag meehelpen met de selectie van de mannen”, vertelt Fianne lachend.

Foto’s: Nikki de Kerf

Video: Marijke Beens