Marten Luiten - Tailormade Zofie
CDI Exloo
© DigiShots
Marten Luiten - Tailormade Zofie CDI Exloo © DigiShots DigiShots

Marten Luiten: “Zofie is een echte powermerrie”

Algemeen

Young Rider Marten Luiten werd vandaag op het CDI Exloo tweede met de achtjarige merrie Tailormade Zofie (v. Tailormade Zackzu). Luiten en Zofie maakten hun internationale debuut samen, dat werd beloond met een mooie score van 69,559%. 

Advertisement

“Dat laatste sprankelende stukje nog”

Marten Luiten vertelt aan Hoefslag: “Ik was grotendeels tevreden over onze proef. Ik had misschien net iets te lang losgereden, want het laatste sprankelende stukje ontbrak nog wat. Naar het einde van de proef werd Zofie wat moe. Zofie is pas acht, dan is een Young Riders-proef best aanpoten. Hiervoor heb ik haar ook nog maar vier keer gestart. Maar ze doet het toch maar, dat vind ik knap!”

“Morgen rijd ik nog de individuele proef met Zofie. Ik hoop dat we ons daarin kunnen kwalificeren voor de kür op zondag. De komende weken rijd ik nog een aantal nationale Young Riders-wedstrijden met haar.”

“Megaknap paard”

“Zofie is een stuk nuchterder dan Fynona, mijn eerste paard. Ze is misschien net iets té nuchter, ik moet haar soms iets extra scherper krijgen. Haar sterke punt is dat ze alles makkelijk oppakt. We scoren ook altijd goed op de halve pirouettes. En ze is natuurlijk een megaknap paard, een echte powermerrie met heel veel body!”

“Met Fynona richting de U25”

Zofie is het tweede paard van Luiten, die we vooral kennen van zijn mooie prestaties met Fynona. “Er staan in principe de komende weken geen wedstrijden meer gepland met Fynona. Ik wil haar graag doortrainen richting de U25, maar daar wil ik ook echt de tijd voor nemen. We starten pas als het echt goed is.”

In de top vijf stonden nog twee Nederlandse combinaties. Daphne van Peperstraten werd vierde met Greenpoint’s Hotmail V (v. Apache) met 68,284%, Shanna Baars en Fernando (v. Westpoint) werden vijfde met 67.598%. 

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots