Marten Luiten - Fynona
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Marten Luiten naar winst, met één jury op 82%: “Die vond het zeker mooi”, lacht hij.

Dressuur

Marten Luiten pakte vanmiddag op weergaloze wijze de overwinning in de individuele proef van CHIO Aken bij de young riders. Met Fynona (v. Ampère) noteerde hij ruim 78%. Naast de senioren waren alleen de young riders uitgenodigd als jeugd om van start te gaan. Thalia Rockx werd fantastische tweede met Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods) in haar laatste wedstrijd op dit niveau.

Advertisement

Mini PR

“Op het EK was mijn score ietsje hoger, maar 82% had ik nog niet gehad, dus het is een mini PR”, begint Marten positief. “Na het EK wilde ik het wat rustiger aan doen en rustig doortrainen richting de U25. Ik mag nog een jaar bij de young riders, maar wilde er alvast rustig aan beginnen. Toen de uitnodiging voor Aken kwam, hoefde ik er niet over na te denken. Dat doortrainen hebben we maar even uitgesteld. Ik heb nog tijd genoeg.”

Indrukwekkend

“Het is zo indrukwekkend om hier te rijden! In zo’n groot stadion hebben we nog nooit gereden. Fynona vond het even een beetje spannend en ze was iets terughoudend in het begin, maar na het eerste lijntje ging ze weer goed. We kregen drie keer een 10; voor het afgroeten en voor de halve pirouettes, verder heel veel negens. Die laatste tellen dubbel, dus dat tikt lekker aan. We scoorden op het hele beeld. Ons laagste cijfer was een 7,2 voor het achterwaarts gaan. De rest was een 7,5 of hoger. Het is gewoon heel constant.”

Kans

“Morgen mogen we Kür rijden, ook weer leuk. Ik ben in ieder geval super blij dat we de kans hebben gekregen om hier als enige jeugd te starten. Echt gaaf!”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots