Thalia Rockx - Golden Dancer de la Fazenda
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thalia Rockx - Golden Dancer de la Fazenda World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Thalia Rockx tweede achter Marten Luiten bij young riders: “Zo genieten!”

Dressuur

Met al die senioren die aan de start komen in de dressuur op CHIO Aken, zou je bijna vergeten dat de jeugd bij de young riders ook een podium heeft op de heilige rond van Aken. En presteren deden ze de Nederlanders. Marten Luiten won de individuele proef met ruim 78%. Thalia Rockx werd tweede met Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods) met 74,853%.

Advertisement

Mega gaaf

“Eigenlijk was het Ek mijn laatste wedstrijd bij de young riders, maar toen ik een uitnodiging voor Aken kreeg, wilde ik die kans niet laten schieten”, begint Thalia enthousiast haar verhaal. “Het was echt mega gaaf om hier de baan in te rijden. Het is weer een droom die uitkomt. Ik ben heel onbevangen de ring ingegaan. Ik had niks meer te verliezen en wilde vooral echt genieten en dat heb ik gedaan!”

Fijn gevoel

“Natuurlijk ga ik altijd voor een zo goed mogelijke proef en dat lukte goed. Goldie was echt in vorm en ik had de hele weg een fijn gevoel. Ik heb echt genoten onderweg. Ook zo leuk dat Marten won en dat we met twee Nederlanders hier bovenaan staan, in het hol van de leeuw! Nu gaan we lekker Kür rijden en daar ga ik nóg meer van genieten!” besluit ze blij.

Kimberly Pap werd tiende met Floris (v. Ampère) met bijna 70%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots

Thalia Rockx - Golden Dancer de la Fazenda
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots