A close-up of a horse mouth and nose
A close-up of a horse mouth and nose Getty Images/iStockphoto

Paard en vrouw gewond na incident met paardentrailer *UPDATE* paard helaas overleden

Algemeen

In Silvolde heeft vrijdagmiddag een incident plaatsgevonden met een paard in een trailer. De vrouw, Elke Koskamp, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Haar paard, Let’s Dance, raakte ook gewond en werd naar een kliniek vervoerd, waar zij helaas ingeslapen moest worden.

Advertisement

Missen

Elke vertelt: “Mijn paard is uitgegleden in de trailer en zat daardoor vast met haar achterbeen tussen de bevestiging van de bilstangen. Ik ben meteen gestopt en ben toen via het deurtje aan de voorkant de trailer naar binnen gegaan. Ze lag toen al vast. Ik probeerde haar direct te helpen, maar kreeg daardoor klappen helaas, omdat ze in paniek was. Daardoor mis ik wel een stuk van wat er gebeurd is. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht en ik heb een lichte hersenschudding, een breukje in mijn neus en ik ben bont en blauw en beurs van top tot teen, maar het ergste is dat ik mijn paard moet missen. Ze was naar een kliniek gebracht, maar het letsel was zo ernstig dat herstel niet mogelijk was.”

Door het vuur

“Ik ga nooit ondoordacht de weg op en rij niet roekeloos. Het kan echt in een splitsecond gebeuren. Zeg dus nooit ‘dat gebeurt mij niet’. Ik ga door het vuur voor mijn paarden. Het moment dat ik het deurtje open deed en de situatie scande staat op mijn netvlies. Echt vreselijk. Daar heb ik de komende tijd mee te dealen. Let’s Dance was niet zomaar een paard. Het was mijn maatje, mijn psychiater, degene die me liet lachen en genieten. Ze was speciaal en dat was ze.”

Bron: De Hoefslag

Foto: stock