Afbeelding
Foto: Leanjo de Koster

KWPN-kampioenschap 5-jarige eventingpaarden op 17 september

Algemeen

Dit jaar vindt het KWPN-kampioenschap voor 5-jarige eventingpaarden plaats op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Op 17 september strijden de paarden om de titel.

Advertisement

Algemene informatie

Op 16, 17, 18 en 19 september is De Radstake van familie Venderbosch in Varsseveld zoals altijd de locatie van dit evenement. Het KWPN-Kampioenschap vindt daarbij op de tweede dag van het evenement plaats. Paarden van alle stamboeken kunnen deelnemen. Het hoogstgeplaatste paard dat bij het KWPN is geregistreerd (veulenboek, register A, register B of stamboek) wordt uitgeroepen tot KWPN Kampioen. Om deel te kunnen nemen dient de combinatie minimaal startgerechtigd te zijn in L-eventing of in de klasse L-springen.

Drie onderdelen

De wedstrijd wordt verreden over drie onderdelen. Dit zijn een presentatie van de gangen van het paard, het springen en ten slotte de terreinproef. Tijdens de presentatie worden maximaal drie combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury links- en rechtsom stap, draf en galop te laten zien. Het springconcours wordt verreden over 1.00m hoogte. Tijdens de terreinproef zal een jury, bestaande uit twee personen cijfers geven op een schaal van 0 tot 10 in stappen van 0,5 voor de techniek en balans in het terrein en op de sprong, de inzet en rijdbaarheid en de kwaliteit van de galop. 

Inschrijven kan binnenkort via de website van het KWPN.

Bron: KWPN

Foto: Leanjo de Koster