Afbeelding
Foto: archief

Paardenkamp Soest neemt Paddock Paradise in gebruik *video*

Algemeen
Advertisement
Paardenrusthuis Stichting De Paardenkamp in Soest heeft een Paddock Paradise in gebruik genomen.  Als eerste mochten de seniore koudbloeden het ‘paradise’ betreden en dat leverde met de hulp van een drone leuke beelden op. ‘Ze hebben zich heerlijk vermaakt en konden daarna in het zonnetje uitrusten en lekker genieten van lekkere hapjes op allerlei plekken in het Paddock Paradise,’ laat Stichting De Paardenkamp weten.

Langgekoesterde wens

Het is een langgekoesterde wens van de Paardenkamp om paarden in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te laten genieten van hun oude dag. ‘Sinds 2014 zijn we aan het nadenken, onderzoeken, passen en meten hoe wij een buitenomgeving voor de paarden kunnen maken, zodat zij dagelijks in beweging blijven. In hun kudde, met natuurlijk e uitdagingen en elementen die het oorspronkelijke gedrag van de paarden ondersteunen.’ Na drie jaar voorbereiding werd de vergunning door de gemeente en provincie verleend en kon aan de hand van het definitieve ontwerp met de aanleg worden begonnen. Sponsors konden financieel bijdragen, door bijvoorbeeld een boom of struik te doneren, een stukje afrastering, of een van de natuurelementen voor de oude paarden.

Open dag

Op zaterdag 27 oktober is er in Soest een Open Dag. Bezoekers kunnen door middel van een huifkartocht een kijkje nemen bij het nagelnieuwe Paddock Paradise. Daarnaast worden tien paarden en pony's voorgesteld aan het publiek, waaronder de Shire Ros, die geboren werd in Het Land van Ooit. Meer informatie vind je op de website van de Paardenkamp. https://www.facebook.com/DePaardenkamp/videos/676550532738451/ Foto: archief