Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P.
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Harrie Smolders (NED) - Monaco N.O.P. FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots © Digishots

Jos Lansink: “Ik vond Monaco N.O.P. het beste paard van allemaal”

Springen WB finale Omaha

Jos Lansink trad in december 2021 aan als bondscoach van de Nederlandse springsport. Hij was samen met zijn ruiters Jur Vrieling en Harrie Smolders in Omaha. Voor de bondscoach was het de derde zilveren medaille in zijn carrière als Nederlandse bondscoach. 

Advertisement

‘Goed voor de paardensport’

De parcoursbouwer had in Omaha had parcoursen neer gezet die werden gewaardeerd. “De Portugese parcourbouwer Bernardo Costa Cabral heeft een super job gedaan”, is Lansink enthousiast. “De paarden moesten wel springen, maar ook van ruiters uit andere delen van de wereld konden de parcoursen goed doorkomen. Dit was goed voor de paardensport. We kunnen  niet anders dan tevreden zijn, maar we willen meer dan zilver. Op naar het volgende!”

Kampioenschapsruiter

Jur Vrieling viel helaas van zijn paard en kon het WK niet afmaken. Harrie Smolders wist zijn zilveren medaille te prolongeren met Monaco N.O.P. “Het is geen schande om verslagen te worden door Henrik von Eckermann met zijn paard King Edward. Harrie zat er heel dichtbij en de fout in de laatste omloop hadden ze niet verdiend. In de eerste ronde sprong Monaco fantastisch. Monaco is één van de beste kampioenschapspaarden van de wereld en Harrie is ook een echte kampioenschapsruiter.”

De volgende belangrijke wedstrijd die in de agenda van de bondscoach staat is het NK Springen eind april en in de eerste week van september het EK in Milaan.

Bron: KNHS

Foto: Digishots