Jur Vrieling - Long John Silver
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Jur Vrieling - Long John Silver ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: DigiShots

Team bekend voor FEI Nations Cup in Barcelona

Springen

Bondscoach Jos Lansink heeft het springteam bekend gemaakt dat over twee weken deel zal nemen aan de FEI Nations Cup finale in Barcelona. Vorig jaar wist het team de gouden plak te winnen en zij zullen dit jaar proberen hun titel te prolongeren. 

Advertisement

Team

Voor de finale in Spanje doet Jos Lansink wederom een beroep op de drie ruiters die op het WK het best presteerden en op de FEI wereldranglijst het hoogst geklasseerd zijn. Het team bestaat uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. (v. Canturano), Johnny Pals met Zarkava Hero Z (v. Zandor Z), Harrie Smolders met Monaco N.O.P. (v. Cassini II) of met zijn tweede paard Dolinn N.O.P. (v. Cardento), Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P. (v. Bustique) en Jur Vrieling met Long John Silver 3 (v. Lasino) of zijn tweede paard Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue). 

Programma

De finale in Spanje wordt over meerdere dagen verreden. Op donderdagmiddag 29 september start om 14.00 uur de eerste ronde. De beste landen plaatsen zich voor finale op zondagmiddag 2 oktober die om 15.00 uur van start gaat. De overige landen rijden op zaterdagavond onder kunstlicht de challenge cup die begint om 21.00 uur.

Bron: KNHS

Foto: Digishots