Lars Kersten - Emmerton
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Lars Kersten - Emmerton CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

TeamNL naar de vierde plaats in Nations Cup Dublin

Springen

Bondscoach Jos Lansink had een team opgesteld met twee debutanten. Alle combinaties maakten in de eerste ronde een springfout, maar drie wisten een foutloze tweede ronde te rijden. Het werd de vierde plaats achter Ierland, Frankrijk en Zwitserland.

Advertisement

Twee debutanten

Na de eerste ronde stond het Nederlandse springteam op een vierde plaats. De tweede ronde maakte het direct al spannend toen debutant Lars Kersten zijn Emmerton (v. Silvio I) foutloos rond reed. De tweede debutant, Hessel Hoekstra, kreeg met zijn Icoon VDL (v. Bubalu VDL) wederom vier springfouten en werd daarmee het streepresultaat. Patrick Lemmen en Harrie Smolders reden hun paarden Exit Remo (v. San Remo) en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) foutloos rond en het eindtotaal kwam daarmee uit op twaalf strafpunten. 

Achter de feiten aan

“De tweede ronde was weer super”, vertelt Jos Lansink tevreden vanuit Dublin. “In de eerste ronde liepen we weer iets achter de feiten aan. Met wat minder pechfoutjes hadden we ook zo barrage kunnen rijden met Ierland en Frankrijk. Voor de jonge ruiters Lars en Hessel was dit een geweldige ervaring om voor zoveel publiek en in zo’n ambiance te rijden. Dat maak je niet vaak mee. In de tweede ronde hebben ze alle vier heel goed gereden.”

De paarden en ruiters van de Nederlandse springploeg krijgen nu even rust waarna ze zich op kunnen maken voor Nations Cup finale in Barcelona eind september. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots