Kirsten Brouwer - Foundation RR
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Foundation RR NK Dressuur 2020 © DigiShots DigiShots

Bondscoaches maken Nations Cup teams bekend voor Falsterbo

Sport

Volgende week gaat CDI Falsterbo van start wat voor de springruiters een belangrijke wedstrijd is op weg naar de finale in Barcelona. Bondscoach Jos Lansink heeft een nieuw en jong team opgesteld wat de klus moet gaan klaren. 

Advertisement

Springen

Op vrijdag 15 juli gaat om 14.00 uur de FEI Nations Cup van start voor de springruiters. Jos Lansink heeft Hessel Hoekstra met Ikoon VDL (v. Bubalu VDL), Patrick Lemmen Exit Remo (v. San Remo), Johnny Pals met Charley (v. Calido), Harrie Smolders met Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Jur Vrieling met Long John Silver 2 (v. Lasino). 

Laatste observatie

Nederland staat er goed voor in de tussenstand van de FEI Nations Cup Serie in de eerste Europese divisie. De finale vindt eind september plaats in Barcelona. Vorig jaar won TeamNL de finale. De landenwedstrijden van Dublin (19 augustus) en Falsterbo (15 juli) staan nog op het programma. De wedstrijd in Falsterbo geldt tevens als laatste observatie voor het WK in Herning. Op woensdag 20 juli maakt de bondscoach zijn team voor het WK bekend.

Dressuurteam met debutanten

In Falsterbo rijden de dressuurruiters van TeamNL ook een landenwedstrijd. Hiervoor selecteerde bondscoach Alex van Silfhout een aantal nieuwe combinaties. Dit zijn Remy Bastings met Ambassador (v. Rhodium), Kirsten Brouwer met Foundation RR (v. United), Judith Ribbels met
Fun Fun EB (v. Sorento) en Mirelle van Kemenade-Witlox met Siebenstein 12 (v.Sir Donnerhal I). De landenwedstrijd begint op zaterdag 16 juli met de Grand Prix. Zondag 17 juli starten per land twee combinaties in de Grand Prix Special en twee in de kür op muziek. De plaatsingspunten van de beste drie per land bepalen de eindstand van de landenwedstrijd.

Bron: KNHS

Foto: Digishots