Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
07/08/2021
Smolders Harrie, NED, Bingo Du Parc, 372 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 07/08/2021 Dirk Caremans

Na vertrek Rob Ehrens bekijkt KNHS met de Nederlandse springruiters naar invulling nieuwe bondscoach

Springen

Verleden week werd de paardenwereld opgeschrikt door het bericht dat de samenwerking met Rob Ehrens per direct beëindigd werd door de KNHS. Rob Ehrens was maar liefst veertien jaar bondscoach van de springruiters en hij vervulde die rol ook nog eens uitermate succesvol. De springruiters waren de enige die een hippische medaille op de Olympische Spelen in Tokio naar huis wisten te nemen, namelijk individueel brons voor Maikel van der Vleuten. En daarna werd door het Nederlandse springteam ook nog eens de Nations Cup gewonnen. Al met al een prima seizoen. De melding dat de samenwerking met de bondscoach werd beëindigd, kwam  dus als donderslag bij heldere hemel en gezien de honderden reacties op social media liet het de liefhebbers van de paardensport allesbehalve onberoerd. Op dehoefslag.nl spraken onder meer Rob Ehrens en Maikel van der Vleuten zich uit over deze beslissing. Of de KNHS iets geleerd heeft van de hele situatie,  is altijd de vraag. Feit is wel dat er gisterenavond overleg is gepleegd met een groep springruiters uit de kaders om te bekijken hoe de rol van bondscoach in de toekomst ingevuld zou moeten worden. 

Advertisement

Invulling van de rol 

De KNHS verstuurt zelfs een persbericht over dit gesprek en geeft aan: “Doel is om samen te bouwen aan een stevig fundament voor succes wat moet leiden tot een teammedaille tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Aan het eind van het overleg was er een gezamenlijk beeld over de verdere invulling van de toekomstige rol van een bondscoach. In een vervolgafspraak zullen de verdere details en mogelijkheden bekeken worden.”

Vertrouwenscommissie

Ook meldt de KNHS dat op korte termijn een vertrouwenscommissie wordt ingesteld, die de gesprekken zal gaan voren met potentiële kandidaten. Wordt vervolgd ...

Bron: KNHS | Hoefslag

Foto: Dirk Caremans