Ehrens Rob, NED, Van Der Vleuten Maikel, NED, Van Der Vleuten Eric, NED
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Ehrens Rob, NED, Van Der Vleuten Maikel, NED, Van Der Vleuten Eric, NED Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Foto: Dirk Caremans

Maikel van der Vleuten over vertrek Rob Ehrens: “We hadden ook eerst om tafel kunnen gaan”

Springen

Na het nieuws dat Luc Steeghs zal stoppen als bondscoach volgde gisteravond het nieuws dat ook Rob Ehrens, na zestien succesvolle jaren, zijn functie als bondscoach bij de senioren moet neerleggen. De KNHS zegt aan het einde van het jaar de samenwerking met beide bondscoaches op, omdat ze het tijd vindt voor ‘een frisse wind’.
Niet alleen voor Rob Ehrens zelf, maar ook voor Maikel van der Vleuten, springruiter die jarenlang onder begeleiding van Ehrens heeft gestaan, sloeg dit nieuws in als een bom.

Advertisement

‘’Om tafel gaan’’

“Toch wel heel erg jammer!’’, steekt Maikel van wal. ‘”Ik heb toch wel al mijn grote successen samen met hem behaald. Het liep misschien nu wel wat anders dan een aantal jaar geleden, maar ik vind dat we op z’n minst eens met Rob om tafel hadden kunnen gaan om dit te bespreken.’’ Van der Vleuten doelt hiermee op het vaker aanwezig zijn van Ehrens op concours en andere zaken waar ze tegenaan liepen. “Dit hadden ze ook eerder aan hem aan kunnen geven.”

De ruiters onder elkaar

“Ik weet dat de KNHS over bepaalde dingen niet meer tevreden was. Zoals zijn manier van onderhandelen, het aanwezig zijn op concoursen en het op de hoogte zijn van bepaalde dingen. Wij, als ruiters, hadden het er onder elkaar wel eens over en ook met de KNHS, maar uiteindelijk is dit bij Rob nooit aangegeven, dus dan vind ik wel dat dit nieuws niet zo onverwacht gebracht had hoeven worden. Nogmaals vind ik dat we een keer met z’n allen om tafel hadden kunnen gaan, maar dat is nooit gebeurd.’’

‘’Iedereen zal eens wat te zeuren hebben’’

“Ik heb zelf altijd heel goed met Rob kunnen samenwerken. We gaan elkaar nu natuurlijk minder tegenkomen, maar er was altijd heel goed contact en de goede band die wij hebben zal ook altijd blijven. Hij gaf altijd een positieve draai aan de groep. Hij begon iedere wedstrijd vol goede moed en met een positieve instelling. Hoe beter de sfeer in de groep is, hoe beter de prestatie. Iedereen zal er wel eens wat over te zeuren hebben, maar ik vind zelf dat hij het altijd heel erg goed gedaan heeft. Misschien is het ook wel logisch dat je na al die jaren wat makkelijker wordt in bepaalde dingen.’’ Maikel benadrukt hierna nogmaals dat hij van mening is dat dit eerst bij Ehrens aangegeven had kunnen worden, maar de ruiters hierover niks te zeggen hebben. 

Opvolger

“Zelf denk ik niet dat de KNHS al een opvolger gevonden heeft. De KNHS wil denk ik eerst samenkomen om te kijken wat wij als ruiters willen en wat wij zoeken in een bondscoach. Het zal natuurlijk moeilijk worden om iemand te vinden die sterk in zijn of haar schoenen staat, zo veel motivatie, tijd en verstand heeft van de sport, ruiters en paarden. Iemand weg doen is makkelijk, maar een vervanger vinden is natuurlijk een stuk lastiger’’, sluit Maikel af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan