Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
04/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 04/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Rob Ehrens: “Dit is een bronzen medaille met een dikke gouden rand”

Springen

Na afloop van de onwijs spannende barrage van de individuele finale springen op de Olympische Spelen is bondscoach Rob Ehrens door het dolle heen. Maikel van der Vleuten en Beauville Z gaan er met het brons vandoor! Tegenover de KNHS reageert hij: “Echt de rillingen!”.

Advertisement

Niet te vergelijken

“Ik vind dit een bronzen medaille met een gouden rand, een dikke gouden rand.” Hij geeft aan dat Maikel van der Vleuten en Beauville Z moeilijk te vergelijken zijn met de andere twee combinaties. “Ben Maher en Explosion W zijn een combinatie die al jaren op het hoogste niveau opeert en al veel heeft gewonnen. All In Won in Rio al zilver. Om daar als broekie derde te worden vind ik geweldig.”

Samen in het plan geloofd

Hij verduidelijkt zichzelf: “Dan bedoel ik niet Maikel, maar de combinatie. Beauville heeft maar één landenwedstrijd gelopen, in Rotterdam. We hebben dit plan gemaakt, ik geloofde erin, Maikel geloofde erin en Eric geloofde erin. Dan vind ik dit toch een geweldige prestatie!”, besluit hij.

Bron: KNHS

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be