Maikel van der Vleuten - Dana Blue
CHIO Aachen 2019
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Dana Blue CHIO Aachen 2019 © DigiShots Foto: Digishots

CHIO Aken I Rob Ehrens: '˜Het was niet goed genoeg'

Springen
Advertisement
Donderdagavond eindigden de Nederlandse springruiters als zesde in de Landenwedstrijd van CHIO Aken. Net als vorige week in Falsterbo, bleven de Zweden oppermachtig. Volgens bondscoach Rob Ehrens was het niet goed genoeg en slopen er te veel fouten in.

'˜We deden in eerst instantie goed mee'

'˜Na de eerste manche deelden we de leiding met Zweden, Ierland, Frankrijk en Belgií«.' Allen hadden op dat moment 4 strafpunten. '˜We deden in eerst instantie dus nog goed mee, tot we in de tweede ronde door het ijs zakten. Maikel van der Vleuten twee fouten, Doron Kuipers helaas ook een fout na een goed gereden rondje. Willem Greve reed eveneens twee fouten en Marc Houtzager kreeg twee fouten en een tijdfout. Dat is te veel en daarom dus nog niet goed genoeg. We hebben nog wat werk te doen komende weken,' licht Ehrens toe. Doron Kuipers was in aanloop naar de prestigieuze wedstrijd in Aken reserve voor het Nederlandse team. '˜Door de blessure van Jur Vrieling's Glasgow vh Merelsnest VDL, heb ik Doron ingezet.

Europese Kampioenschappen

Na afloop van Aken zal Ehrens bekend gaan maken welke ruiters en paarden hij meeneemt naar de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Maar zoals Ehrens eerder al aangaf: '˜We hebben nog wat werk te doen de komende weken.'   Zie hier de uitslag van de Landenwedstrijd. Zie hier de individuele uitslag.   [adrotate group="120"]   Bron: KNHS Foto: Digishots