Rob Ehrens
CHIO Rotterdam 2017
© DigiShots
Rob Ehrens CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots Foto: DigiShots

Rob Ehrens wordt door de KNHS, na zestien jaar, de deur gewezen: “Teleurgesteld”

Springen

Vanmiddag werd al bekend dat Luc Steeghs moest stoppen, na negen jaar, als bondscoach van de junioren en young riders springen. Vanavond kwam ook nog het bericht naar buiten dat Rob Ehrens, na zestien succesvolle jaren, zijn functie als bondscoach bij de senioren moet neerleggen! De KNHS zegt de samenwerking op.

Advertisement

Meest succesvolle bondscoach

“Zestien jaar lang vervulde Ehrens deze positie met passie, kennis en ervaring. Hij is één van de meest succesvolle en langstzittende bondscoaches uit de geschiedenis van de KNHS. Met als absoluut hoogtepunt het team en individueel Goud op het WK in Caen in 2014. Na zo veel jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vindt de KNHS het tijd voor een frisse wind”, aldus de KNHS in een persbericht.

Zege Nations Cup finale

Onder leiding van Rob Ehrens wonnen de Nederlandse springruiters vele mooie medailles. In 2006 werd het team in Aken onder zijn leiding wereldkampioen en tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 werd teamzilver in de wacht gesleept. En dan natuurlijk het genoemde succes op het WK in Caen in 2014. Dit jaar sloot Ehrens af met het individueel brons van Maikel van der Vleuten op de Olympische Spelen in Tokio en de overwinning in de FEI Longines Nations Cup finale in Barcelona. Rob Ehrens begon in 2005 als bondscoach van de Nederlandse senioren nadat hij eerst enkele jaren succesvol was geweest als bondscoach van de Nederlandse jeugdteams.

Teleurgesteld

Hij is teleurgesteld over hoe de beslissing van de KNHS tot de stand is gekomen. “Ik had het liever eerder geweten en was graag nog doorgegaan. Ik heb deze functie altijd met heel veel passie en plezier uitgevoerd, maar als de KNHS het tijd vindt voor een frisse wind, dan leg ik me daarbij neer.”

Na het bekend worden van dit nieuws spraken we zelf ook met Rob Ehrens. Lees dat interview hier!

“Tijd voor vernieuwing”

Technisch directeur Iris Boelhouwer: “De successen van Rob Ehrens als bondscoach zijn ongeëvenaard. De KNHS en de Nederlandse springsport zijn Rob veel dank verschuldigd. Ik begrijp de teleurstelling van Rob. Het besluit om het contract met Rob niet te verlengen was uiteraard geen makkelijke beslissing om te nemen. Na zestien jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vinden wij het tijd voor vernieuwing. In afstemming met de ruiters wordt de rol en positie van bondscoach opnieuw ingevuld. Een nieuwe coach heeft tijd nodig om samen met de springruiters te bouwen aan een stevig fundament voor verder succes. De voorbereidingen die moeten leiden naar een teammedaille in Parijs zijn inmiddels al begonnen.” 

Bron: KNHS