Team The Netherlands winning Nations Cup Rotterdam
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Team The Netherlands winning Nations Cup Rotterdam CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Bondscoach Jos Lansink: “Ik heb er geen woorden voor”

Springen

De super spannende Nations Cup werd vanmiddag na excellente rondes gewonnen door TeamNL. Voor bondscoach Jos Lansink is het zijn eerste grote zege met het Nederlandse team. “De paarden waren fantastisch en de ruiters reden goed”, zegt de bondscoach.

Advertisement

Alles op zijn plaats

Jos Lansink is geëmotioneerd over zijn eerste zege: “Ik heb er geen woorden. Ongelooflijk. Vandaag viel alles op zijn plaats. Als Belg heb ik de landenwedstrijd in Rotterdam al eens gewonnen. Ik ben blij nu als chef d’équipe deze wedstrijd ook te hebben gewonnen. Ik vond in het Kralingsebos een ongekende sfeer heersen en we kregen een fantastisch parcours voorgeschoteld.  We hadden in Rome en Sankt Gallen al echt goede resultaten met de derde en tweede plaats. Toch liep het daar nog niet echt zoals je wilt. Vandaag viel alles op zijn plaats.”

Lange weg naar Herning

Maakt deze wedstrijd zijn beslissing voor de WK-afgevaardigden makkelijker? Jos reageert “Het zal nog een puzzel worden. Vooruitkijkend richting het WK kan ik vaststellen dat alles tot nu toe volgens plan verloopt. We hebben nog de landenwedstrijden van Aken, Knokke en Falsterbö en dan moet ik mijn team bekend maken. Daar komen nog een aantal combinaties aan de start. Niet alleen de paarden, ook de ruiters moeten fit blijven. Hopelijk blijven ruiters en paarden heel, waardoor ik met een zeer sterk team richting Herning kan vertrekken. Deze overwinning in Rotterdam pakken ze ons in ieder geval niet meer af!”

Zondag staat de Grote Prijs op het programma waarin Sanne Thijssen haar titel van vorig jaar kan prolongeren. De rubriek gaat om 14.30 uur van start en is gratis en live te volgen via CHIO Rotterdam.nl 

Bron: KNHS

Foto: Digishots