Jos Lansink
CSI Eindhoven 2016
© DigiShots
Jos Lansink CSI Eindhoven 2016 © DigiShots DigiShots

Jos Lansink over eerste landenwedstrijd van TeamNL: “Ik voel best al wel gezonde spanning”

Springen

Over twee weken reist TeamNL onder leiding van bondscoach Jos Lansink af naar het Italiaanse Romé voor de eerste landenwedstrijd. De landenwedstrijs is een belangrijke eerste stap richting het Wereldkampioenschap springen begin augustus in Herning.

Meetmoment

De landenwedstrijd start op vrijdagmiddag 27 mei en wordt op zondag afgesloten met de vijfsterren Grote Prijs. Dit zijn belangrijke meetmomenten voor de bondscoach in aanloop naar het WK springen in Denemarken Tijdens het kampioenschap in Herning kan al een Olympisch ticket voor Parijs behaald worden wanneer het Nederlandse springruiterteam een top vijf klassering behaald.

Team

Bart Bles met Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck)
Michael Greeve met Fyolieta (v. Carambole)
Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek)
Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. (v. Canturano)
Jur Vrieling met Long John Silver 3 (v. Lasino)

Eén toppaard

Voor de wedstrijd in Rome heeft de bondscoach vijf combinaties geselecteerd, waarvan er vier opgesteld worden. “Het team van Rome is een mix van ervaren en jonge paarden. De paarden van Willem, Jur en Michael hebben nog geen ervaring in een vijfsterren landenwedstrijd, die van Bart en Marc wel. In principe hebben alle ruiters één toppaard richting het WK. Het kan zijn dat er toch nog paarden ingroeien, maar die willen we alle tijd geven om zich te ontwikkelen en niets overhaasten”, aldus de bondscoach.

Klik hier voor de website van CSIO5* Rome.

Bron: KNHS

Foto: Digishots