Willem Greve - Grandorado TN NOP
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Willem Greve - Grandorado TN NOP The Dutch Masters 2023 © DigiShots DigiShots

Dutch Masters | Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. onverslaanbaar in VDL Groep CSI5* 1,55m

Springen The Dutch Masters

Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. (v. Eldorado van de Zeshoek) trakteerden het publiek op The Dutch Masters vrijdagavond op een waanzinnige barragerit. De combinatie won de VDL Groep prijs over 1,55m door een snelle tijd neer te zetten van 36,62 seconden. 

Advertisement

Harry Charles tweede

Willem en Grandorado maakten het enorm spannend door een razendsnelle tijd neer te zetten. Kon de rest hier nog overheen? De Brit Harry Charles deed een poging met zijn Casquo Blue (v. Chacco-Blue). De combinatie kwam uiteindelijk toch een dikke seconde tekort en reed in 37,93 seconden over de eindstreep. De Fransman Kevin Staut reed Visconti du Telman (v. Toulon) naar de derde plaats. De combinatie noteerde een iets langzamere tijd van 38,32 seconden.

‘Die speelse bok hoort bij hem’

De ruiter uit Markelo was uiterst tevreden over zijn hengst: “Ik ben superblij met hoe Grandorado vandaag sprong. Het parcours paste hem heel goed, met die grote galopsprongen van hem ben je er zo.” De combinatie staat ook op de deelnemerslijst voor de Rolex Grote Prijs op zondagmiddag. Willem besloot toch de barrage te rijden met zijn toppaard. “Ik besloot het toch te doen, want hij is zo goed te pas en je wilt dit publiek ook mooie sport gunnen. Bovendien gaat Grandorado er alleen maar fijner van springen. Die speelse bok die hij in het parcours geeft, dat hoort bij hem. Dat moet je een paard ook gunnen. Ik hoop dat het geluk zondag weer aan onze kant staat, dat zou mooi zijn.”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: The Dutch Masters 

Foto: Digishots