Harrie Smolders (NED) - Bingo du Parc
Stuttgart German Masters 2022
© DigiShots
Harrie Smolders (NED) - Bingo du Parc Stuttgart German Masters 2022 © DigiShots DigiShots

WB Stuttgart | Harrie Smolders wint vijfde prijs, Greve tiende

Springen

Zondagmiddag werd de wereldbekerwedstrijd springen verreden in Stuttgart. Harrie Smolders reed zijn Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) naar het beste Nederlandse resultaat. Ze werden na een geweldige wedstrijd vijfde gevolgd door Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. (v. Eldorado van de Zeshoek) op de tiende plaats. Jur Vrieling werd dertiende met Long John Silver 3 (v. Lasino). 

Advertisement

Twee tweede plaatsen

Richard Vogel en de tienjarige hengst United Touch S (v. Untouched) reden een supersnelle barrage waarmee ze overtuigend de wereldbekerwedstrijd wonnen. United Touch S werd tot dit voorjaar gereden door Bart Bles en daarvoor door Willem Greve. Denis Lynch en Steve Guerdat finishten beide in 36,80 seconden waardoor ze op de gedeelde tweede plaats eindigden. 

Eerste vijfsterrenwedstrijd voor Greve

Harrie ging als laatste van start in de barrage waarvoor dertien combinaties zich geplaatst hadden. Bingo du Parc is niet het snelste paard en hij verliest in de lucht met zijn enorme sprongen ook wat tijd. Daarom was de vijfde plaats voor de combinatie een hele goede prestatie. De combinatie verdiende de eerste twaalf punten in dit wereldbekerseizoen. Willem reed zijn eerste vijfsterrenwedstrijd na zijn blessure afgelopen juli. Ze kregen helaas een fout op hindernis drie en werden daarmee tiende.

Derde in de tussenstand

Jur kreeg een langsloper op dezelfde hindernis als waar Willem een fout kreeg. Bij de tweede keer aanrijden sprong de schimmel er foutloos overheen. De fout kostte wel tijd waardoor ze op de dertiende plaats kwamen en ze niet meer meededen voor de prijzenpot. Hij verzamelde vier punten voor de wereldbeker en staat derde in de tussenstand. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots