Jur Vrieling - Long John Silver 3
Equita Lyon 2022
© DigiShots
Jur Vrieling - Long John Silver 3 Equita Lyon 2022 © DigiShots DigiShots

WB Lyon | Jur Vrieling wint derde prijs: “Het is gewoon een geweldig paard”

Springen

Jur Vrieling was succesvol op de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Vrijdag werd hij zevende met zijn machtige schimmel Long John Silver (v. Lasino). Naast zijn schimmel had hij ook Comme-Laude W (v. Comme Il Faut) meegenomen naar Frankrijk. Zaterdag werd hij tweede in de prestigieuze Masters-rubriek met de bruine ruin. Zondag werd de wereldbekerwedstrijd verreden, wat Jur zijn eerste WB-wedstrijd was van het seizoen. Met een keurige nulronde en barrage werd hij derde met zijn schimmel.

Advertisement

Epaillard schrijft geschiedenis

Zes combinaties gingen van start in de barrage. Jur kwam net wat snelheid tekort voor de nummers één en twee. De combinatie finishte in 37,97 seconden. Marlon Modolo Zanotelli reed Edgar M naar de tweede plaats in 35,61 seconden. Geen enkele combinatie was opgewassen tegen de Fransman Julien Epaillard. Hij won alle hoofdnummers in de Franse stad en de wereldbekerwedstrijd. In 34,88 seconden reed hij Caracole de la Roque over de finish. 

‘Geweldig paard’

Na afloop zei Jur: “Het parcours stond flink aan de maat en alles kwam snel vanuit de wending. Deze hoogte past mijn paard prima, in de barrage kom ik snelheid tekort, maar ik ben blij. Het is ongelooflijk hoe goed mijn paard al geruime tijd springt, het is echt een geweldig paard.” Hij staat na drie van de veertien wereldbekerwedstrijden, met vijftien punten op de voorlopige achtste plek in het tussenklassement.

Bron: KNHS

Foto: Digishots