Afbeelding

Melissa Postma over het leven als groom van Jur Vrieling: “Long John Silver 3 is wel een van mijn favorieten”

Springen

Melissa Postma is al twintig jaar werkzaam als groom voor springruiter Jur Vrieling. Onlangs reisde ze met Jur en zijn schimmel Long John Silver 3 (v. Lasino) mee naar het WK in Herning waar een prachtige zilveren teammedaille werd behaald. 

Advertisement

Verzorging van de paarden

“Ik zat nog op school en liep bij Jur mee op stal voor mijn eerste stage. Daarna ben ik hier gebleven in de vakanties en in de weekenden. Toen ik klaar was met school ben ik hier vast gaan werken”, vertelt Melissa over haar startperiode twintig jaar geleden. “We beginnen ’s ochtends met hooi voeren en daarna krijgen ze brokken. Daarna gaan we de stallen uitmesten en beginnen we met rijden. Ik neem de gehele verzorging van de paarden en het terrein op me. Dat betekent bijvoorbeeld het wassen, scheren en vlechten van de paarden, maar ook het slepen van de bakken.”

Karakter

“Over het algemeen blijf ik vaker thuis dan dat ik mee ga op wedstrijden. Ik had een periode dat ik iets meer mee ging, maar nu is het omgekeerd na Herning. Ik blijf meer thuis en ga nog af en toe mee. Ik rij de paarden van Jur om ze op conditie te houden en soms rij ik ook wat jonge paarden. Op de wedstrijden proberen we hetzelfde ritme te houden als thuis en wandel ik veel met de paarden. Ze kunnen dan lekker grazen en Long John Silver is aan de hand ook een echte goedzak. Hij heeft een heel lief karakter, maar als hij de ring in moet dan zit hij vol adrenaline.”


Melissa Postma met John Long Silver 3 op het WK 

Liefde voor paarden

Op het WK in Herning reden Jur en zijn schimmel twee foutloze rondes in de landenwedstrijd met enkel twee strafpunten voor tijdsoverschrijding. “We hadden het nooit verwacht om een medaille te winnen”, vertelt Melissa lachend. “Na de tweede omloop was het heel spannend en het liep geweldig af. We hadden het nooit gedacht en het is een hele mooie ervaring geweest.” Wat maakt haar werk nou zo leuk? “Het bezig zijn met de paarden vind ik echt heel leuk. Dat we als team samen naar dingen toe werken en een prestatie kunnen leveren met zijn allen vind ik heel gaaf. Jur  laat me mijn ding doen en het team vult elkaar goed aan. Het werken in Holwierde bevalt me heel goed!”  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Melissa Postma

Afbeelding
Afbeelding