Harrie Smolders - Uricas v/d Kattevennen
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Harrie Smolders - Uricas v/d Kattevennen Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Wereldtop dressuur en springen aanwezig op The Dutch Masters

Springen The Dutch Masters

Het publiek kan zich opmaken voor fantastische dressuur- en springwedstrijden op het allerhoogste niveau tijdens The Dutch Masters. Het evenement die zowel een wereldbekerwedstrijd dressuur als springen bevat gaat op 9 maart van start in de Brabanthallen. 

Wereldtop springen

Van de beste tien combinaties op de wereldranglijst springen, komen er maar liefst negen naar Den Bosch. De top drie van de wereld Henrik von Eckermann, Martin Fuchs en Julien Epaillard zijn aangemeld. Voor Nederland komt de nummer vier van de wereld aan start, Harrie Smolders. Ook Maikel van der Vleuten kijkt uit naar deze wedstrijd. Hij zal zijn Olympiade-paard de ring in rijden: “zoals het er nu uitziet start ik met Beauville Z in de Rolex Grand Prix.”

Dinja van Liere

Ook dressuurliefhebbend Nederland kan uitkijken naar een wedstrijd op wereldniveau. Dinja van Liere gaat de strijd aan met Wereldbekerkampioene Charlotte Fry en de Duitse dressuurkoningin Isabell Werth. De Duitse amazone gaat aan de leiding in het klassement. “Het is altijd leuk om bij The Dutch Masters op mijn ‘thuisgrond’ te rijden, ook omdat de beste ruiters van de wereld hier zijn en de sfeer in Den Bosch geweldig is”, zegt Van Olst amazone Charlotte Fry.

Bron: KNHS

Foto: Digishots