Dinja van Liere (NED) - Hermes
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hermes ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Nederlandse wereldtop naar Jumping Amsterdam

Sport

Jumping Amsterdam staat in de startblokken om de internationale top te verwelkomen. Van 26 tot en met 29 januari is de Amsterdamse RAI omgetoverd tot een wereldbekerwedstrijd. Onder de deelnemers bevinden zich zowel de wereldkampioen van het springen als dressuur. Voor Nederland komen zowel alle dressuur- als springruiters n paarden aan de start die afgelopen zomer op het wereldkampioenschap in Herning voor successen zorgden.

Advertisement

Topruiters

Op Jumping Amsterdam worden de wereldbekerkwalificaties voor dressuur en springen verreden. Voor TeamNL komen de volgende topruiters in actie bij het springen: Maikel van der Vleuten met onder meer zijn Olympische paard Beauville Z N.O.P., Nederlands kampioen Willem Greve, Jeroen Dubbeldam, alsook teamzilver-winnaars van het WK afgelopen zomer Jur Vrieling, Harrie Smolders en Sanne Thijssen. De concurrentie is hoog met onder meer de Zweedse Wereldkampioen Henrik von Eckermann, de Duitse topruiters Daniel Deusser en Marcus Ehning, de Franse Simon Delestre en Kevin Staut en de Ierse Denis Lynch.

Wereldtop

Ook bij de dressuur weet de wereldtop elkaar te vinden in Amsterdam. Dinja van Liere en haar bronzen WK-paard Hermes N.O.P. nemen deel aan de wereldbekerwedstrijd, samen met haar mede teamgenoten van het WK: Emmelie Scholtens met Indian Rock, Thamar Zweistra met Ich Weiss en Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2. Zij kregen tegenstand van onder andere Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy en wereldkampioen Charlotte Fry, Isabell Werth, Andreas Helgstrand en Patrik Kittel.

Bron: KNHS

Foto: Digishots