Jeroen Dubbeldam - SFN Zenith N.O.P.
Indoor Brabant 2015
© DigiShots
Jeroen Dubbeldam - SFN Zenith N.O.P. Indoor Brabant 2015 © DigiShots

Rolex Grand Prix en Wereldbeker dressuur hoogtepunten The Dutch Masters

Springen
Advertisement
Van 14 tot en met 17 maart staan de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch geheel in het teken van The Dutch Masters (voorheen Indoor Brabant). Sportieve hoogtepunten zijn de Rolex Grand Prix voor de springruiters op zondagmiddag en de FEI wereldbekerkwalificatie dressuur op zaterdag. ‘Vorig jaar waren we voor het eerst onderdeel van de Rolex Grand Slam, dat is echt iets bijzonders en dat zie je nu ook terug in het geweldige deelnemersveld dit jaar,’ aldus sportief directeur Frank Kemperman.

Demonstratie Isabell Werth

Op de donderdagavond wordt de Grand Prix van de wereldbeker dressuur verreden en geeft Isabell Werth na de wedstrijd nog een demonstratie.In de tweede piste krijgen onder meer de regionale ruiters de kans om op een internationaal evenement te rijden. Voor de dressuurruiters geldt The Dutch Masters als de laatste kwalificatie van de FEI wereldbeker. De finale van de wereldbeker is voor zowel de dressuur- als springruiters van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gotenburg.

TeamNL

Voor TeamNL staat Hans Peter Minderhoud nu vierde in het klassement en hij is al vrijwel zeker van een plaats in de finale. De tweede Nederlander in het klassement is Thamar Zweistra, zij staat nu 14e. Bij een goede prestatie in ‘s-Hertogenbosch kan zij zich nog plaatsen voor de finale. Duitsland komt met een zeer sterk team naar Den Bosch, aangevoerd door Isabell Werth. Werth. De amazone is titelverdediger en daarom automatisch geplaatst voor de finale. Verder starten voor Duitsland de huidige leider in de tussenstand, Helen Langehanenberg en Dorothee Schneider, die op de tweede plaats staat in de ranking. Duitsland mag naast Werth twee ruiters afvaardigen naar de finale. De beste negen van de ranking plaatsen zich uiteindelijk voor de wereldbekerfinale. Kijk hier voor de huidige tussenstand. Voor TeamNL komen verder aan de start: Adelinde Cornelissen, Anne Meulendijks, Emmelie Scholtens en Diederik van Silfhout. Kijk hier voor het volledige deelnemersveld van The Dutch Masters.

Overige klassen

Naast de wereldbekerwedstrijd biedt The Dutch Masters ook een CDI3* en CDI-U25 tour. In de 3* rijden de combinaties vrijdagmiddag een Grand Prix en zaterdag een Kür op Muziek. Daaraan hebben onder meer Edward Gal, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth, Madeleine Witte en Marlies van Baalen zich ingeschreven. De aanstormende talenten in de U25 klasse, rijden hun Grand Prix op vrijdagmiddag en op zaterdagochtend de Kür op Muziek. Onder de deelnemers bevindt zich onder andere de nummer n van de FEI World Ranking en KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis.

Springen

Voor de springruiters is de hoofdrubriek van The Dutch Masters de Rolex Grand Prix op zondagmiddag. Deze grote prijs maakt deel uit van de Rolex Grand Slam voor de springruiters. Harrie Smolders zal tijdens The Dutch Masters worden gehuldigd als Ruiter van het Jaar. Voor TeamNL komen verder onder meer Jeroen Dubbeldam, Frank Schuttert, Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten en Jur Vrieling aan de start. Kijk hier voor het volledige deelnemersveld.

Afscheid SFN Zenith

Op verzoek van Jeroen Dubbeldam omlijst Glennis Grace op zondagmiddag het sportieve afscheid van  SFN Zenith. Dubbeldam kondigde het afscheid begin februari aan. De wedstrijd vorig jaar in Samorin was de eerste aanwijzing dat het einde naderde. ‘Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet,’ gaf Dubbeldam aan. De 15-jarige bruine ruin zal in de Brabanthallen in Den Bosch op een bijzondere manier in de spotlights staan. Foto: Digishots