Zenith neemt afscheid van de sport: ‘Het eind naderde’

Zenith neemt afscheid van de sport: ‘Het eind naderde’

Zenith SFN
Jeroen Dubbeldam - SFN Zenith Jumping Indoor Maastricht 2018 © DigiShots

SFN Zenith (v. Rash R), het paard dat zeer succesvol was onder Jeroen Dubbeldam, neem afscheid van het publiek tijdens The Dutch Masters. Dit wordt het laatste grote evenement waar de ruin te zien zal zijn. Op 17 maart zal er, samen met de belangrijke mensen om Zenith heen, teruggekeken worden op de bijzondere carrière van de 15-jarige kampioen.

‘Alles gewonnen’

In 2014 werden Zenith en Dubbeldam zowel individueel als met het Nederlandse team Wereldkampioen in Caen. Een jaar later veroverden zij in Aken de Europese titel, wederom zowel individueel als met het team. Daarnaast maakte de combinatie in 2014 deel uit van het Nederlandse team, dat in Barcelona de FEI Nations Cup Finale won.

‘Zenith heeft op het hoogste niveau ongeveer al het mogelijke gewonnen. Op de een of andere manier lukt dat nu niet meer,’ legt Dubbeldam uit. ‘Vorig jaar bijvoorbeeld, had ik in Samorin een super gevoel in de Grote Prijs. Ik dacht dat we nul zouden gaan rijden, maar er gingen 2 balken op de grond.’

‘Het eind naderde’

‘Dat voelde als een teleurstelling, voorheen kon ik altijd op mijn gevoel vertrouwen. Na die wedstrijd wist ik dat het genoeg was. Ik kwam de ring uit en zei tegen een leerling van me: ‘The party is over’. Daarop zij mijn leerling: ‘But it was a good round’. Toch was die wedstrijd de eerste aanwijzing dat het einde naderde. Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.’

‘Het was geen makkelijke beslissing en ook zeker niet zonder emotie. Toch ben ik trots en oprecht dankbaar voor alles wat we hebben mogen presteren. Op 17 maart gaan we terug kijken op zijn onvergetelijke loopbaan en daar maken we een mooi feestje van,’ laat Dubbeldam nog via Facebook weten.

Springpaarden Fonds Nederland

In 2004 werd Zenith geboren bij Herman Voort in Den Ham. In 2011 werd hij gekocht door het Springpaarden Fonds Nederland en Willy van der Ham. ‘Zonder de steun van onze certificaathouders was het onmogelijk geweest voor Jeroen om deze zegetocht te beleven. Wij hebben genoten van wat hij heeft gedaan met dit paard, en wat hij heeft gedaan voor de Nederlandse sport,’ laat Henk Rottinghuis, voorzitter van SFN weten.

 

#teamstaldesjiem 🇳🇱 Afscheid SFN Zenith The Dutch Masters – Indoor Brabant 2019Geen makkelijke beslissing en zeker…

Geplaatst door Stal De Sjiem op Woensdag 6 februari 2019

 

Bron: Facebook / KNHS

Foto: Digishots

Reacties