Meredith Michaels Beerbaum - Shutterfly
CHIO Aachen 2010
© DigiShots
Meredith Michaels Beerbaum - Shutterfly CHIO Aachen 2010 © DigiShots Leanjo de Koster

Olympische Shutterfly overleden: “Hij was de beste partner die ik me kon wensen”

Springen

Het Olympische springpaard Shutterfly (v. Silvio I) is op 30-jarige leeftijd overleden schrijft zijn amazone Meredith Michaels-Beerbaum. De Duitse amazone reed de ruin naar vele topklasseringen op het WK, EK en de Olympische Spelen. 

Advertisement

‘De beste partner die ik me kon wensen’

Meredith kreeg de Hannoveraanse ruin op stal toen hij zes jaar oud was. Ze spotte hem tijdens een show in Rastede en een paar maanden later verhuisde hij de stallen van Michaels-Beerbaum. “Shutterfly noemden we op stal Petey, was in het begin angstig en onzeker. Hij bloeide uit tot een van de beste springpaarden ooit. Ik heb ervan genoten om 24 jaar van mijn leven met jou te delen. Onlangs hebben we jouw 30e verjaardag gevierd. Ik zal je missen, je was de beste partner die ik me kon wensen”, schrijft ze Duitse amazone.


Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly - Arnd Bronkhorst

Prestigieuze titels

Shutterfly schreef drie keer de wereldbekerfinale op zijn naam (2005, 2008 en 2009), won individueel brons op de wereldruiterspelen in Aken (2006) en een vierde plek op de Olympische Spelen in Beijing (2008). “Hij bracht me naar de eerste plaats op de wereldranglijst, waar ik als enige vrouw ooit, 24 maanden lang van kon genieten.” Shutterfly won op 18-jarige leeftijd de Preis von Europa in Aken waar hij sprong tegen de beste paarden van de wereld. Na een daverend applaus van het publiek ging hij met pensioen. Hij heeft zijn pensioen in de weide gevierd met zijn paardenmaatje Checkmate. “We zullen de lieve Petey missen die zijn neus in de kinderwagen stak en zachtjes mijn dochter Brianne knuffelde enkele dagen na haar geboorte. Ik weet zeker dat die knuffels haar de passie voor paarden gaf die ze vandaag heeft. Je zal nooit vergeten worden Petey.”

De Duitse FN heeft eerder een video gemaakt over Shutterfly. Deze kun je hier bekijken

Bron: Facebook Meredith Michaels-Beerbaum

Foto’s: Digishots / Arnd Bronkhorst 

Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly