Afbeelding

Zahra-Lindi Malkus: “Dat dit allemaal zo snel zou lukken had ik niet verwacht”

Springen

Toen de 14-jarige Zahra-Lindi Malkus de overstap maakte van de pony’s naar de paarden, viel ze als een blok voor de 9-jarige Vernie’s Inspiration (v. Verdi). Ondanks dat de amazone rustig aan haar paard wilde wennen, kregen ze al zo snel de smaak te pakken dat de internationale wedstrijden na vier maanden al op de loer lagen. Ondertussen bewijst de combinatie zich fanatiek in de wedstrijdring en maken ze zich op om straks het 1,45M in te kunnen.

Advertisement

Vertrouwd gevoel

“Omdat ik te groot voor de pony’s werd zijn wij, samen met mijn trainer Christopher Masson, op zoek gegaan naar een goed leerpaard voor mij”, blikt de amazone terug. “Vernie was pas het tweede paard waar wij bij gingen kijken. De eerste keer rijden op haar was heel gaaf. Vernie gaf mij zo’n vertrouwd gevoel tijdens het rijden, dat wij een paar dagen later nog een oefenparcours met haar hebben gesprongen. Dat ging zo goed dat we hebben besloten om haar te kopen.”

Positief beeld

Malkus benadrukt dat ze zich geen beter en liever leerpaard had kunnen wensen. “In eerste instantie wilden wij rustig samen alle klassen doorlopen, maar doordat wij een positief beeld hadden achtergelaten op de talentendag van de KNHS mochten wij in april 2021 al mee naar Opglabbeek voor een internationale Children wedstrijd.”


Oranje

Bij de pony’s was 1M het maximum wat de amazone had gesprongen, bij de Children maakte ze gelijk de overstap naar het 1,25M en 1,30M. “Dit kwam doordat bondscoach Edwin Hogeraad twee Children-teams mocht opstellen, hierdoor heb ik ook de Nations Cup gereden. Op dat moment was het heel gaaf om in een oranje jasje te rijden. Vervolgens werd ik opgenomen in het beloftenteam en heb ik trainingen gehad van de bondscoach zelf.”

Genoeg potentie

Dit jaar is het laatste jaar bij de Children voor de combinatie. “We zijn daarom nu hard aan het trainen om binnen één of twee jaar de aansluiting te vinden bij de Junioren. Hiervoor ben ik hard aan het trainen samen met Christopher Masson en loop ik zo nu en dan een ‘trainingsstage’ bij familie Van der Vleuten. Ik ben echt super blij dat ik deze mogelijkheden krijg. We zijn nu hard aan het trainen om vaker 1.30M te starten en om later hopelijk de 1.40M en de 1.45M te halen. Vernie is heel voorzichtig op de sprong dus dat moet zeker lukken! Dat dit allemaal zo snel zou lukken had ik niet verwacht, maar wel echt gehoopt! Vernie heeft zeker genoeg potentie voor het hogere werk. Uiteindelijk lijkt het mij heel gaaf om ooit een junioren nationscup te rijden of om op die hoogte een Grand Prix te winnen”, sluit de amazone gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: Pegasus Photos/ Wilma Frentz

Afbeelding