Sanne Thijssen - Con Quidam
The Dutch Masters 2022
© Digishots
Sanne Thijssen - Con Quidam The Dutch Masters 2022 © Digishots digishots

CHIO Rotterdam | Sanne Thijssen: “Ik ga dit jaar weer ongelooflijk mijn best doen”

Springen

Sanne Thijssen schreef in haar jeugdtijd al vele overwinningen op haar naam, en nu bij de senioren stormt ze door. Vorig jaar reed ze voor het eerst op CHIO Rotterdam met haar Con Quidam (v. Quinar) en na een weergaloze rit won ze de Grote Prijs. Sindsdien wordt ze op alle grote springconcoursen opgesteld en zit ze in TeamNL. Volgende week zal ze weer haar uiterste best doen om de titel nogmaals mee naar huis te nemen.

Advertisement

Doorbraak

“De overwinning vorig jaar in Rotterdam is naar mijn gevoel echt een doorbraak geweest. In Nederland wist men wel wie Sanne Thijssen was, maar internationaal heeft die overwinning me wel op de kaart gezet. Zo ben ik in een team van de Global Champions Tour gekomen en rij ik nu voor TeamNL springen, het is het begin geweest van veel meer zeg maar. En dat is mooi, mede omdat die overwinning zo ontzettend goed voelde en dan wat er allemaal uit voort komt. Ik had getekend voor een plaatsing in de top vijf en dan winnen we!”

‘Mijn leven is een droom’

De successen blijven elkaar maar opvolgen bij de jonge amazone. “Mijn leven is op dit moment eigenlijk een droom, maar een medaille winnen op een groot kampioenschap staat nog wel op mijn lijstje, liefst goud natuurlijk. Echter ik zou ook nog graag echt mijn eigen spulletje runnen. Op dit moment rij ik eigenlijk alleen nog paarden van mijn vader en ik zou het ook mooi vinden om wat oudere paarden voor derden uit te brengen. Altijd ben ik bezig en ik voel me nergens te goed voor. De ochtend nadat ik de Grote Prijs won in Rotterdam, stond ik gewoon weer stallen te mesten en als er een draad in een weiland kapot is, repareer ik die ook zelf.”

Grote Prijs

“Ik heb enorm veel reacties gehad na vorig jaar, eigenlijk nog steeds. Het was mooi om te merken dat mensen het me echt gunnen en ik ga dit jaar weer ongelooflijk mijn best doen. Als ik in het team zit met Con Quidam, zal hij niet de Grote Prijs lopen, die rij ik dan met een minder bekend paard, Grand Blanc (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Ik hoop echt dat iedereen in Rotterdam live komt kijken en dat we de hele stad op zijn kop gaan zetten!”

Bron: CHIO Rotterdam

Foto: Digishots