Oloma
Oloma

Paardenveilingonline.com trapt af met fantastische collectie jonge springpaarden

Springen

Paardenveilingonline.com komt ook dit jaar weer met een aantal veilingen van spring gefokte veulens, embryo’s, jonge springpaarden en fokmerries. In deze eerste editie komen 30 getalenteerde, goed gefokte drie- en vierjarige springpaarden onder de virtuele hamer.

Advertisement

Niels Mulder en Alwin Scholten hebben met hun team weer een zeer interessante en kwalitatief hoogwaardige collectie samengesteld, met daarin voor ieder wat wils. De collectie staat inmiddels online en vind je hier. De veiling start op woensdag 26 januari om 19.00 uur en loopt op zaterdag 29 januari vanaf 20.00 uur af.

Graag lichten we zes toppers uit de collectie uit.

Oloma: Cornet Obolensky gekoppeld aan de Loma-stam

Met nakomelingen als Clooney, Comme Il Faut, Cornet d’Amour en Balou du Reventon heeft de Olympische hengst Cornet Obolensky zijn naam gevestigd als springpaardenleverancier van uitzonderlijke klasse. Hij is hier gekoppeld aan de vooraanstaande Loma-stam, waaruit talloze internationale sportpaarden zijn voortgekomen waaronder de op het hoogste niveau succesvolle Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof), Daveau (v. Zento), Golddigger (v. Calvados), Whistler (v. Holland) en Paloma (v. Ferro). 

Oasis: Springtalent afstammend van opvallende Heathrow

Onder Jens van Grunsven klasseerde de getalenteerde Heathrow zich op negenjarige leeftijd al op internationaal 1.55/1.60m-niveau. Zijn oudste nakomelingen vallen positief op in de jonge paardenrubrieken en daarmee bewijst Heathrow veel springtalent te vererven. Iets wat ook bewezen wordt door deze driejarige Oasis. 

Lunabri: Veelbelovende dochter van de Olympische Quabri de L’Isle

De opvallende Quabri de l’Isle kan terugkijken op een zeer succesvolle sportloopbaan, zo was hij finalist op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en ook in Tokyo was hij van de partij. Onder Pedro Veniss won hij meerdere Grand Prixs, Nations Cup-wedstrijden en ook als vererver maakt de Kannan-zoon een goede indruk. De tophengst Quabri de l’Isle is hier samengebracht met een bewezen Holsteiner stam. 

Nicegirlretto: Chacoon Blue-dochter met drie 1.30m-merries op rij

Nicegirlretto is gefokt uit de 1.30m-geklasseerde merrie A Up Town Girl Retto, die tevens een mooie score van 80 punten behaalde in de IBOP. In combinatie met Carett bracht ze al het 1.35m-springpaard Earthboy-Retto. Ook grootmoeder Up Town Girl Retto en overgrootmoeder I.Evergirl hebben op 1.30m-niveau gesprongen en ze brachten ook beide al nakomelingen die minimaal op dit niveau presteren. 

Nena: Topverervers gekoppeld aan de stam van Gancia de Muze

Op de merriekeuring verdiende deze opvallend springende merrie met 85 punten voor techniek het sterpredicaat. Ze combineert de sterk verervende Olympische springhengsten Cornet Obolensky en Zirocco Blue VDL en haar grootmoeder Lavendel heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de fokkerij. Zo bracht ze het internationale 1.50m-paard Vancouver (v. Calvados) van Derin Demirsoy, de 1.40m-geklasseerde Zoeara (v. Hold Up Premier) en Revelin (v. Iroko) alsook meerdere 1.30/1.35m-paarden. 

Newbalio H: Gefokt uit de directe lijn van Tobalio, Ebalia en Hamlet

Deze beloftevolle Newbalio H is een halfbroer van het internationale springpaard Ebalia (v. Berlin), waarmee Manuel Fernandez Saro zich op 1.50m-niveau klasseerde. Moeder Abalia bracht ook de internationaal 1.35m-geklasseerde Ibalio H (v. Mylord Carthago) en is zelf een halfzus van het topspringpaard Tobalio (v. Numero Uno) van Albert Voorn. Gecombineerd met deze sterke vertakking van de Balia-stam is de opvallend verervende en genetisch waardevolle hengst I’m Special de Muze, die onder Zoï Snels op 1.50m-niveau heeft gepresteerd en zich in de fokkerij lijkt te onderscheiden.  


Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 26 januari 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. De veiling loopt af op zaterdag 29 januari vanaf 20.00 uur. Alle paarden zijn klinisch en röntgenologisch gekeurd, rapporten zijn eenvoudig te bekijken via de website. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com. 

Heeft u zich eenmaal geregistreerd, dan kunt u zich aanmelden om mee te kunnen bieden.