Nr 15 Night Lady K
Nr 15 Night Lady K

Paardenveilingonline.com: fantastische collectie met beloftevolle jonge springpaarden

Springen

De zevende en laatste editie van de veiling van Paardenveilingonline.com voor dit jaar staat voor de deur. De geweldige collectie met jonge, talenvolle en beloftevolle springpaarden staat nu online! In totaal komen 23 paarden onder virtuele hamer. De veiling begint op woensdag 17 november en loopt op zaterdag 20 november vanaf 20.00 uur af.

Advertisement

Bekijk hier de complete collectie.

Strenge selectie

Iedere veiling opnieuw weten Niels Mulder en Alwin Scholten en hun team een fantastische collectie neer te zetten, met daarin voor iedereen en voor ieders portemonnee iets wils. Zoals altijd is er weer streng geselecteerd op kwaliteit en gezondheid, maar ook foktechnisch is het niveau weer hoog. In de collectie zien we 2,5-, 3,5- en 4,5 jarige springpaarden, waaronder er een aantal al onder het zadel zijn. Kwaliteitsvolle springpaarden met een mooie sportieve toekomst in het verschiet.

Graag lichten we alvast een aantal toppers uit de collectie uit!

AES-hengst Billy HTW

Deze 3,5-jarige hengst is gelicensed bij het AES en is van sterke afkomst. Zijn vader Tangelo van de Zuuthoeve presteerde zelf op het hoogste niveau met Roelof Bril en is een opvallende vererver gebleken dankzij nakomelingen in de wereldtop zoals Tobago Z, Darry Lou en Bintang II. Ook interessant is dat Billy HTW’s moeder, Calida K (v. Charakter), zich behoorlijk in de sport heeft bewezen. Onder Francesco Turturiello heeft zij op internationaal 1.55m-niveau gepresteerd.  Billy HTW is al zadelmak.


Oakley W; Halifax-zoon gefokt uit halfzus van drie 1.50/1.60m-paarden

Met achtereenvolgens de voormalig nummer één van de wereld, Halifax van het Kluizebos, de Olympische hengst Zirocco Blue VDL en topvererver Jalisco B beschikt dit 2,5-jarig springtalent Oakley W over een fantastische bloedsopbouw. Zijn Duits gefokte moeder Zilverstar W is een halfzus van de Grand Prix-hengst Royal Star (v. Quick Star) en de internationaal 1.50m-springende Da Silva Hero (v. Libero H) en Quick Silver B Z (v. Quick Star). 

Centurion; Casall gekoppeld aan sterke Folia-stam

Dit 2,5-jarig toekomsttalent Centurion komt uit een sterke moederlijn die rechtstreeks terug gaat op de befaamde merrie Folia. Deze meervoudige hengstenmoeder is met name via haar zoon Capitol I zeer invloedrijk en is terug te vinden achter talloze internationale sportpaarden. Moeder Top Folia bracht al twee 1.35m-springpaarden en grootmoeder BB Countess heeft zelf in de internationale sport op 1.45m-niveau gepresteerd. 


Obulisina; Sporthengsten gekoppeld aan sterke Melusiena-stam

De zesjarige, genetisch interessante Pommerol de Muze valt met James Billington positief op in de internationale parcoursen op 1.35m-niveau en is tevens een beloftevolle vererver. Hij is hier gekoppeld aan de bewezen Melusiena-stam, die bij Stal Roelofs tot grote bloei kwam. Moeder Hulisina slaagde met vijfmaal een 8 en totaalscore van 78,5 punten voor de merrietest en is een halfzus van de nationaal 1.45m-geklasseerde Femmelusina (v. Emilion). 

Novaminka-V; Grand Prix-hengsten gekoppeld aan Minka-stam

In de pedigree van deze veelbelovende 3,5-jarige merrie zien we de sterk verervende Grand Prix-hengsten Tangelo van de Zuuthoeve en Glock’s London gekoppeld aan de sterke Minka-stam. De oudste nakomeling van moeder Dominka springt reeds op 1.35m-niveau. Zelf slaagde Dominka met een totaal van 78 punten voor de IBOP en ze heeft zich vervolgens op 1.30m-niveau bewezen. Novaminka-V is al zadelmak. 


Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 17 november 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. De veiling loopt af op zaterdag 20 november vanaf 20.00 uur. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com. Heeft u een interessante fokmerrie, jong springpaard, embryo of veulen dat u wilt verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Heeft u zich eenmaal geregistreerd, dan kunt u zich aanmelden om mee te kunnen bieden.

Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Bron: De Hoefslag

Foto: nr 21 Obulisina