Nr 2 Image Z
Nr 2 Image Z

Paardenveilingonline.com: De plek om toekomst voor de springsport- of fokkerij aan te schaffen

Fokkerij

Leg alles maar aan de kant, want de collectie van de zesde veiling van dit jaar van Paardenveilingonline.com staat online! De kans om dit jaar nog een geweldig springveulen aan te schaffen. Naast de 39 veulens ook weer zeven beloftevolle embryo’s in de collectie en de geweldige fokmerrie Tinkabell 12! De veiling begint woensdag 29 september en loopt af op zaterdag 2 oktober vanaf 20.00 uur.

Advertisement

Bekijk hier de complete collectie.

Strenge selectie

Ook in deze zesde editie van de veiling van Paardenveilingonline.com van dit jaar zijn Niels Mulder en Alwin Scholten er weer in geslaagd om een topcollectie bij elkaar te krijgen. Er is weer streng geselecteerd op kwaliteit en gezondheid, maar ook foktechnisch is het niveau, zoals altijd, hoog; de meeste veulens komen uit merrielijnen met sport en hardheid. Dit zijn veulens die de moeite waard zijn om op te fokken, voor de sport, voor de fokkerij én voor de toekomst!

Graag lichten we alvast een aantal toppers uit de collectie uit!

Rihanna GP: Rechtstreekse dochter uit topvererver Chacco Blue

Met deze interessante Rihanna GP wordt de mogelijkheid geboden om een rechtstreekse dochter van ’s werelds beste vererver Chacco-Blue aan te schaffen. Naast een succesvolle sportloopbaan heeft Chacco-Blue geschiedenis geschreven dankzij nakomelingen als Explosion W, Blue Movie, Chaqui Z en Chanyon. Moeder Julia GP combineert de sterk verervende Grand Prix-hengsten Toulon en Corland en vertegenwoordigt een goede sportstam. 


Kudus AWH Z: halfbroer van twee 1.50/1.55m-paarden

Twee sterke prestatiestammen zijn gecombineerd in de pedigree van deze Kudus AWH Z. Moeder Dimona van de Katelijnekouter heeft haar waarde in de fokkerij al bewezen als moeder van de internationaal 1.55m-geklasseerde Forever (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van Henrik von Eckermann en de 1.50m-geklasseerde Emergo (v. Toulon) van Keean White. Daarnaast bracht ze nog twee internationale 1.30/1.35m-paarden. Vader Kassander van ’t Roosakker bewijst zijn sterke afkomst in de fokkerij. 


Fokmerrie Tinkabell 12: 1.60m-geklasseerde sportmerrie

Deze interessante fokmerrie Astra kan terugkijken op een geslaagde sportcarrière. Met Rodrigo Pessoa sprong ze onder de naam Tinkabell 12 naar goede resultaten op het hoogste niveau, zo werden ze onder meer tweede in het 1.50m en achtste in de 1.60m-Grand Prix (dubbel nulresultaat) van CSI5* Lyon. Later nam ze onder Angelie von Essen deel aan de Nations Cup-finale in Barcelona. Haar moeder Madonna bracht verder de 1.40m-springpaarden Flinstone (v.Ukato) en Talent (v.Kigali) alsmede de internationaal 1.35m-geklasseerde G-Star 8 (v.Ukato). Daarmee komt deze Grand Prix-merrie uit een goede sportstam en haar vader Casco klasseerde zichzelf op het hoogste niveau met Marc Houtzager. 


V Nabacor Wi Ro: Holsteiner prestatiestam gecombineerd met Nabab de Rêve

Moeder Carol LVP bracht al het internationale 1.35m-paard Capeti LVP Z (v. Canturano) en is zelf een halfzus van het internationale 1.50m-springpaard Cyrrus 3 (v. Clarimo), waarmee Lisa Maria Räuber deelnam aan het EK voor Young Riders in 2018, en een volle zus van het 1.40m-springpaard Carett (v. Carano). Met nakomelingen als Kashmir van Schuttershof, Glock’s London en Vigo d’Arsouilles heeft vader Nabab de Rêve zijn grote waarde in de fokkerij bewezen.


Dangerous Man DN Z: Dominator Z-zoon uit succesvolle sportstam

Met een mooi puntentotaal van 83,5 slaagde moeder Larenchidee DN voor de merrietest en ze is een halfzus van de Oldenburgs gekeurde Grand Prix-hengst Quite Magic (v. Quidam de Revel) van Felipe Juares de Lima en volle zus van de internationaal 1.45m-geklasseerde Hudson VDL van Amanda Flint. Gekoppeld aan deze succesvolle moederlijn is de Grand Prix-hengst Dominator Z, die onder Christian Ahlmann opvalt in de grote sport en ook als topvererver het verschil lijkt te gaan maken.


Ingeplante embryo van Carthago: uit de Roosakker-stam

In 2022 een nakomeling van de legendarische Carthago in de stal verwelkomen? Dat is mogelijk met dit unieke embryo. Onder Jos Lansink nam de fenomenale schimmel deel aan twee Olympische Spelen en hij heeft zich tot een absolute topvererver ontwikkeld. Ook van moederszijde krijgt dit embryo geweldige springgenen mee. Moeder Pink vd Bisschop presteert op zesjarige leeftijd succesvol in de youngster tour en is een halfzus van meer dan tien internationale springpaarden waaronder de 1.50m-geklasseerde Isaac vd Bisschop (v.Calvaro Z) van Hansueli Sprunger.

Ciro di AWH Z: prestatiegenen van Colorit Z, Cardento en Papillon Rouge

Vader Colorit Z kan terugkijken op een zeer verdienstelijke sportcarrière, waarin hij meerdere Grand Prixs op zijn naam heeft weten te zetten onder Christian Ahlmann en David Will. Zijn oudste nakomelingen volgen al in zijn voetsporen op 1.60m-niveau en een opmerkelijk percentage presteert al in de internationale sport. Moeder Evelien combineert in haar pedigree de Olympische sport- en fokhengst Cardento, die een reeks topspringpaarden heeft geleverd zoals Catch Me Not S, Galileo de Laubry en Dolinn, met de Franse stempelhengst Papillon Rouge. 


Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 29 september 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. De veiling loopt af op zaterdag 1 oktober vanaf 20.00 uur. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com. Heeft u een interessante fokmerrie, jong springpaard, embryo of veulen dat u wilt verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Heeft u zich eenmaal geregistreerd, dan kunt u zich aanmelden om mee te kunnen bieden.

Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Bron: De Hoefslag

Foto: nr 2 Image Z