Kevin Jochems - Turbo Z
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Kevin Jochems - Turbo Z World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Turbo Z van Kevin Jochems verkocht: “Dat is even moeilijk”

Springen

Turbo Z (v.Thunder van de Zuudhoeve) is verkocht. Sportief gezien is dit voor Kevin Jochems en de Nederlands springsport een aderlating. Turbo Z is in eigendom van zijn fokker Wijnand van Stam. De hengst won de wereldbekerwedstrijd in Oslo.

Advertisement

“Een band mee opgebouwd”

“Met een paard wat al een paar jaar bij je op stal staat, heb je een band opgebouwd”, vertelt Kevin. “Dan is het altijd moeilijk als dat paard verkocht wordt. Het is wel zo dat de eigenaar hier altijd eerlijk in is geweest en dan weet je als de prestaties goed en stabiel zijn , dat dit moment wel een keer gaat komen. Een goed moment is er nooit. Nu zat ik dicht bij de finale voor de wereldbeker, maar zo is er altijd wel iets wat je nog graag wil doen. Ik heb een heel mooi zomerseizoen gehad. Heb Aken en Barcelona gereden. Dat was fantastisch.”

Emmerton neemt het stokje goed over

“Emmerton (v. Silvio I) ging altijd als tweede paard mee. Hij heeft zich op dier manier altijd goed laten zien. Nu in Geneve ging hij als eerste paard mee en nam meteen het stokje van Turbo Z goed over. Ik behaalde daar een mooie elfde plaats in de Rolex Grand Prix, met maar één springfout in de eerste omloop. Emmerton is een goed paard, waar ik op het hoogste niveau mee door kan. Natuurlijk is het qua management veel fijner om een paar paarden op dit niveau te hebben. Ik ben echter dankbaar dat ik er in ieder geval één heb. Op deze manier blijf ik toch meedraaien.”

“De toekomst zal het leren”

“Ik heb op stal nog diverse jongen paarden staan”, gaat Jochems verder. “Hoe die zich gaan ontwikkelen , blijft altijd afwachten. Dat is van zoveel factoren afhankelijk. De combinatie met de ruiter. Wat wil de eigenaar. Hoe ontwikkeld het paard zich? Dat zijn allemaal factoren die meespelen. Natuurlijk hoop ik dat daar wat bij zit, voor het hogere werk. Het zijn in ieder geval goede paarden. De toekomst zal het leren.”

Vaste waarde voor het Nederlands team.

“Voor de toekomst hoop ik een vaste waarde te zijn voor het Nederlandse team. Veel mooie wedstrijden te mogen rijden en een goede combinatie te vinden van goede paarden om in de top mee, mee te draaien, maar ook paarden voor de verkoop. Leven van en in de paardensport is toch wel mijn ultieme droom en doel.”


Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan