Kim Hoogenraat en Kadorena SFN
Kim Hoogenraat en Kadorena SFN Digishots

Kim Hoogenraat over nieuwe aanwinst Kadorena SFN: “Heel erg blij mee”

Springen

In een persbericht bracht het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) naar buiten dat ze een nieuw paard hebben aangekocht Het betreft de zesjarige Kadorena SFN (v. Daloxe Corton D.N.). Kadorena SFN stond al op stal bij Kim Hoogenraat en zij blijft de merrie ook uitbrengen in de sport.

Advertisement

Kans

“Kadorena SFN is een heel goed paard”, steekt amazone Kim van wal. “Ik heb altijd gezegd, van deze ga je nog heel veel horen. Het is leuk dat andere mensen dat ook zien en denken, zodat ze nu deze kans krijgt. Ik heb haar nu driekwart jaar op stal staan. Daarvoor stond ze in Limburg bij een amazone die haar van haar derde tot bijna zesde jaar heel netjes heeft opgeleid. Ze liep op M-niveau toen ze kwam en ik breng haar nu uit in het ZZ springen. Dit jaar zijn er niet meer zoveel wedstrijden, ik rij nog één of twee nationale wedstrijden om het ritme te houden. In het nieuwe jaar gaan we een plan maken wat voor haar het beste is.”

Rustige opleiding

Kim heeft de opleiding van haar paarden hoog in het vaandel staan. “Het is belangrijk dat ze op deze leeftijd rustig opgeleid wordt. Ze hoeft niet iedere keer mee naar meerdaagse wedstrijden. Thuis wordt ze elke dag getraind en als ik geen wedstrijden heb spring ik ook bijna niet. Als er een wedstrijd op de agenda staat ga ik een keer oefenspringen. Ze is op concours heel rustig en het gaat haar makkelijk af. We proberen de paarden te sparen en zo min mogelijk hoge hindernissen te laten springen. Als je al teveel gaat doen op jonge leeftijd is dat zonde.”

Werkwillig

“Kadorena SFN is een hele rustige en lieve merrie. Ze is super fijn om mee te werken en doet iedere dag haar best. Op concours doet ze haar ding en ze kijkt nergens naar, dat is ook de reden waarom we het rustig aan willen doen. Als ik haar meeneem is ze altijd hetzelfde, eigenlijk een heel simpel paard”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots