Fuchs Martin, SUI, Clooney 51, 382
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021
Fuchs Martin, SUI, Clooney 51, 382 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 03/08/2021 Dirk Caremans

Positief nieuws over het herstel van Clooney

Springen

Martin Fuchs is deze week op het EK springen in Riesenbeck. De Zwitser kwam goed aan de start en ontving tegelijkertijd ook positief nieuws. “Ik kreeg een telefoontje van de arts die Clooney opvolgt. Hij zei dat hij voor het eerst uit zijn stal is geweest en zelfstandig een aantal stappen heeft gezet.” 

Advertisement

Schouderblessure

De 15-jarige ruin raakte twee weken geleden door een val in de wei ernstig geblesseerd aan zijn rechterschouder. De schimmel staat in het Zurich Hospital. Daar proberen de dierenartsen er alles aan te doen om een welverdiend pensioen in de weide mogelijk te maken. 

Topprestaties

Martin en Clooney presteren al jaren op het hoogste niveau. Het hoogtepunt was in 2019, toen ze de Europese Kampioenschappen op hun naam schreven. Die vonden dat jaar in Rotterdam plaats. Ook zijn ze mede-verantwoordelijk voor het behalen van teamzilver in de Nations Cup van Göteborg van 2019 en behaalden ze een zilveren medaille op de Wereldruiterspelen in Tryon 2018. Begin deze maand deed Clooney voor de tweede keer in zijn leven mee aan de Olympische Spelen. Hij werd onder Martin individueel zestiende.

Bron: Equnews

Foto: Digishots