Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
07/08/2021
Houtzager Marc, NED, Dante, 371 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 07/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Marc Houtzager 9 strafpunten : “Parcours gereden volgens planning”

Springen

Marc Houtzager startte vandaag als eerste Nederlander in de finale van de landenwedstrijd in Tokio. Hij reed de ring uit met Sterrehof’s Dante N.O.P. met 9 strafpunten. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak hem na afloop.

Advertisement

Niet getwijfeld

“Het was een zwaar parcours, maar het was fair gebouwd. De laatste lijn was moeilijk, daar worden ook veel fouten gemaakt. Met parcourslopen had ik een plan om de lijn op zes galopsprongen te rijden. Ik heb niet getwijfeld onderweg en me aan het plan gehouden. In de dubbel sprong verloor ze een ijzer, waardoor het even lastig werd”, vertelt Marc.

Als eerste naar binnen

“Normaal rij ik als tweede of derde naar binnen, maar vandaag als eerste. Als tweede starter. Als je een aantal combinaties gezien hebt, dan kun je misschien nog je plan aanpassen, maar dat was voor mij nu niet aan de orde. Harrie moest voor de eerste keer de ring in vandaag en hij wilde graag een paar combinaties zien, daarom ging ik als eerste. Hij reed super knap een nul rondje. Ik heb een goede wedstrijd gehad. Misschien waren die foutjes vandaag teveel. Misschien ook niet. We zullen het zien straks.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be

Houtzager Marc, NED, Dante, 371
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
03/08/2021