Dourkhan Hero Z
Dourkhan Hero Z

Dourkhan Hero Z: eerste naam hengstencatalogus Zangersheide 2019

Springen
Advertisement
Zoals elk jaar wekt het najaar weer beweging op bij Stoeterij Zangersheide. De eerste naam die zij bekend maken voor de hengstencatalogus 2019 is de opvallende en imponerende Dourkhan Hero Z.

Dourkhan Hero Z

Dourkhan Hero Z was volgens Stoeterij Zangersheide ongetwijfeld de meest besproken jonge hengst tijdens de septemberkeuring van Studbook Zangersheide. Zijn naam werd door vele fokkers omcirkeld en zijn stam werd nadrukkelijk besproken. De zoon van Don't Touch Tiji Hero Z uit Zinka de Kalvarie Z overtuigoede de jury met zijn expressie en indrukwekkende manier van springen. Stoeterij Zangersheide investeerde in de hengst om deze ter beschikking te stellen voor het publiek.

€˜Hij was de meest imponerende hengst'

€˜Dourkhan Hero Z was voor mij de meest imponerende hengst van de afgelopen hengstenkeuring. Hij heeft een prachtig model, een krachtige afdruk en springt boven gemiddeld. Daarnaast stamt hij rechtstreeks af uit de lijn van Usha van 't Roosakker met als 3e moeder Atoucha van 't Roosakker, dochter van Usha en de moeder van onder andere Electra van 't Roosakker,' vertelt Judy Ann Melchior, Dourkhan Hero Z zijn nieuwe eigenaar. €˜Ik ben helemaal weg van deze jonge hengst en ik kijk er naar uit om hem in 2019 zelf in te zetten op mijn eigen merries.'

Atletisch vermogen en voorzichtigheid

De €˜Hero' in zijn naam wijst naar de succesvolle fokkerij van Luc Henry waar talrijke internationale toppaarden geboren werden. Luc Henry sprak over Dourkhan Hero Z: €˜Dourkhan Hero Z heeft een top atletisch vermogen met extreem veel bloed en voorzichtigheid. Ik ga hem in de toekomoest zeker gebruiken op mijn eigen merries.' Dourkhan Hero Z is vanaf 2019 beschikbaar met vers sperma bij Stoeterij Zangersheide. Hij wordt aan het publiek voorgesteld tijdens de open dagen van Stoeterij Zangersheide op 9 en 10 maart 2019.   Bron: Persbericht Zangersheide Foto:
Dourkhan Hero Z