Don Diablo HX bracht meerdere presterende nakomelingen
Don Diablo HX bracht meerdere presterende nakomelingen

Don Diablo HX verkocht naar Engeland. "Het boek zit zeker niet dicht."

Springen
Advertisement
Don Diablo HX wordt verkocht naar Engeland. De door stal Hendrix zelfgefokte hengst gaat de zee over voor de sport en fokkerij. De hengst was het Grand Prix-paard van Michel Hendrix. Met familie Hendrix heeft de 11-jarige hengst Don Diablo HX mooie successen geboekt in zowel de sport als fokkerij. In 2011 werd hij als driejarige goedgekeurd bij het KWPN. Hij behaalde 80 punten. Onder Pieter Keunen won hij de klasse L van de hengstencompetitie.

Internationaal

Internationaal ontwikkelde de hengst zich onder Pieter Keunen. Dit deed hij tot de finale van het WK voor zevenjarige springpaarden. Hierna nam Michel Hendrix de teugels over en groeide Don Diablo HX door tot het hoogste niveau. Op 9-jarige leeftijd debuteerde hij al op 1.60m-niveau.

CSI3* Redefin

De voshengst heeft onder andere de tweede plaats gewonnen op het 1.50m Championat van CSI3* Redefin, de 1.40m VHO Trofee op de KWPN-hengstenkeuring en de overwinning in de 1.50m Grand Prix. In de fokkerij heeft Don Diablo HX al voor veel talentvolle nakomelingen gezorgd, waaronder: Irmette Balia PJ en Jauanda T. De merries werken bij de Nationale Merriekeuring tweemaal reservekampioen. Vorig jaar eindigde dochter K Tanagra als vierde in Ermelo. Kardinaal HX is vorig jaar bij het KWPN goedgekeurd met 81 punten en ook in bij de jonge paarden gooien zijn nakomelingen hoge ogen.

Het boek zit zeker niet dicht

'Don Diablo HX heeft voor ons altijd een bijzondere waarde gehad en ik ben heel gek van zijn nakomelingen. Dat we maar liefst drie Don Diablo's hebben geselecteerd voor onze veiling zegt eigenlijk alles al, want we hebben de lat heel hoog liggen. Toch is het ons vooralsnog niet gelukt om de fokkers voldoende te overtuigen van zijn grote meerwaarde als vererver en dan moet je toch een keer een beslissing maken', vertelt Paul Hendrix. 'Wat hierin ook zeker een rol heeft gespeeld is dat Don Diablo HX bij een goede ruiter terecht gaat komen en we verwachten nog zeker van hem te horen. Daarnaast hebben we voor de toekomst goede afspraken kunnen maken voor wat betreft de fokkerij dus het boek zit zeker niet dicht.'

Diepvriessperma

Ook in Engeland zal Don Diablo HX, naast de sport ook voor de fokkerij gebruikt worden. Stal Hendrix heeft nog diepvriessperma beschikbaar. Bron: KWPN Foto: Archiefbeeld