Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann MARTIN DOKOUPIL

WB finale springen | Henrik von Eckermann klasse apart in eerste twee proeven, Amerikaans paard na afloop overleden

Springen

De nummer één van de wereld Henrik von Eckermann won woensdag het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale in Riyad en ook donderdag was hij de beste met King Edward (v. Edward) in het 1.60m. In de wereldbeker finale springen komen geen Nederlandse ruiters aan de start.

Advertisement

Favoriet

Zaterdag is de finale en Henrik plaatst zich hiervoor met een favorietenrol. Peder Fredericson was woensdag tweede met Catch me Not S (v. Cardento) en ook donderdag plaatste hij zich als tweede.

Drama

Zeven combinaties plaatsten zich donderdag voor de barrage, waaronder de Amerikaanse Jill Hymphrey met Chromatic BF. Ook in de barrage bleef deze combinatie, die slechts 575 op de wereldranglijst staat, foutloos  en werd derde. Helaas voltrok zich daarna een drama inde stallen. Chromatic zakte neer en overleefde het niet. De exacte oorzaak is nog niet vrij gegeven.


Longines FEI Jumping World Cup™ Final, Riyadh 2024, Saudi Arabia JILL HUMPHREY of the United States pats CHROMATIC BF after a bronze ride in Longines FEI Jumping World Cup Final 2 in Riyadh, Saudi Arabia, April 18, 2024. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: de Hoefslag/ FEI

JILL HUMPHREY CHROMATIC BF