Afbeelding

The Dutch Masters | Willem Greve wint op weergaloze wijze de Rolex Grand Slam en schrijft geschiedenis

Springen The Dutch Masters

De Rolex Grand Slam over 1,60m is bij uitstek dé rubriek waar zowel de springruiters als het publiek de hele week naar uitkijken. Het publiek werd getrakteerd op ‘s wereld beste springcombinaties. Willem Greve schreef als laatste starter in de barrage geschiedenis door als eerste Nederlander een Grand Prix van de prestigieuze Rolex Grand Slam te winnen. Dit deed hij op waanzinnige wijze met de hengst Highway M TN N.O.P..

Advertisement

Een droom

Willem Greve maakte het onwijs spannend in de laatste wending en was daarmee vierhonderdste sneller dan de Zweedse nummer 1 van de wereld Henrik von Eckermann. De Zweed werd tweede en Harrie Smolders werd na geweldige barrage derde in het zadel van Uricas van de Kattevennen. “Dat ik hier geschiedenis mag schrijven is een droom en ook Highway TN N.O.P. is voor mij een droom. Mijn barrage liep op de eerste twee hindernissen heel goed en de roll-backs daarna waren heel vlug. Ik kon echt gaan voor de laatste afstand naar de laatste hindernis. In de laatste wending maakte ik het verschil. Ik had niet verwacht sneller te zijn dan Henrik von Eckermann. Ik voelde onderweg dat ik iets langzamer was. Maar mijn paard geeft nooit op. We vochten tot het laatst”, vertelt Willem na de prijsuitreiking.

‘Hij stond in de schaduw’

Willem Greve en Highway TN N.O.P. horen nu bij de allerbeste combinaties ter wereld. “Highway heeft zich super ontwikkeld de laatste jaren. Hij stond in de schaduw van Zypria waarmee ik de Spelen van Tokio reed en van mijn andere toppaard Grandorado TN N.O.P. Achteraf is dit het perfecte pad geweest voor Highway om nu op zijn twaalfde jaar te pieken”, roemt de ruiter zijn paard waarmee hij in Den Bosch 330.000 euro verdiende.

Excellente prestatie 

Er was meer Nederlands succes. Naast de overwinning van Willem leverde ook Harrie Smolders een excellente prestatie. “Uricas sprong fantastisch en het niveau lag zo hoog. Het was pas zijn tweede grote wedstrijd tijdens dit seizoen”, vertelt Harrie. Hij kwam slechts 0,92 seconden te kort op Henrik von Eckermann. Lowie Joppen werd tiende in het zware deelnemersveld en bleef daarmee Kim Emmen voor die knap twaalfde werd

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag / KNHS

Foto: Digishots