Maikel van der Vleuten - Beauville Z NOP
The Dutch Masters
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z NOP The Dutch Masters © DigiShots DigiShots

The Dutch Masters | Maikel van der Vleuten en Olympische Beauville Z N.O.P. winnen de VDL Grote Prijs: “Er stond een dikke proef”

Springen The Dutch Masters

Het hoofdnummer springen van de vrijdagavond was de CSI5* 1,55m. Voordat de wedstrijd begon stonden de organisatie en de ruiters stil bij het overlijden van Wim van der Leegte. Wim was een zeer gewaardeerd paardenman en sponsor van The Dutch Masters. Het was dan ook extra bijzonder dat Maikel van der Vleuten de VDL Grote Prijs won met zijn Olympische medaillewinnaar Beauville Z N.O.P. (v. Bustique). 

Advertisement

Marc Houtzager derde 

Aan de rubriek namen 42 combinaties deel waarvan er twaalf terug kwamen voor de barrage. Maikel reed zijn toppaard Beauville Z in 42,04 seconden over de finish. De regerend Europees kampioen Steve Guerdat kwam tekort en werd tweede in 42,65 seconden. De Zwitser zat in het zadel van de elfjarige Belamix de Belheme (v. Snaike de Blondel). Marc Houtzager werd knap derde met de zestienjarige Sterrenhof’s Dante (v. Canturano). Lars Kersten bleef ook foutloos in de barrage en werd zesde met Fucky Fred Marienshof Z (v. Fantomas de Muze). 

‘De barrage liep heel erg lekker’

Maikel en Beauville kwamen vorig jaar december voor het laatst internationaal aan start. “Voor dit concours heb ik hem twee keer nationaal gestart. Het verschil was misschien best wel wat met de dikke proef die er stond. De eerste ronde voelde misschien nog niet zo makkelijk als dat ik wou. Daarom was ik eigenlijk wel blij dat ik nog een keer in de barrage mocht rijden, om zo een beetje het ritme naar voren te krijgen. De barrage liep gewoon heel erg lekker”, vertelt de tevreden ruiter. 

‘Wim heeft veel voor ons betekend’

In het verleden was Maikel sponsorruiter van VDL. Het was voor het eerst dat hij niet uit handen van Wim van der Leegte de prijzen ontving. “Het was toch een apart gevoel. Ik mag van geluk spreken dat ik de VDL Groep Prijs al verschillende malen heb mogen winnen. Dan verwacht je dat Wim daar staat, dat is toch even anders. We hebben tien jaar super samengewerkt met Wim, en ook daarna nog altijd een heel goed contact gehad en paarden samen in eigendom. Ja dat is toch even raar, dus ik wilde graag nog een keer zeggen dat Wim veel betekend heeft voor ons en voor de paardensport.”

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag / The Dutch Masters

Foto: Digishots